Henter kommentarer

Aktiechef ser risiko for stort aktiedyk


Der er risiko for et større aktiefald i løbet af de kommende måneder.

Det vurderer aktiechef Michael Friis Jørgensen fra rådgivningsvirksomheden HC Andersen Capital over for Børsen. Han ser en risiko for en korrektion på 10 procent for danske aktier

»Maj måned er startet med frygt for inflation og stigende renter blandt investorer, og det ser ud til at blive sommerens store tema i aktiemarkedet. Samtidig er de danske aktier kørt godt op på regnskabssæsonen – og jo dyrere et aktiemarked, des mere sårbart er det. Alt peger desværre på, at der er større risiko end normalt for en ny 10 procent korrektion til danske aktier,« udtaler Michael Friis til Børsen.

Det var et synspunkt, som Michael Friis Jørgensen allerede gav udtryk for, da han var med i podcasten Millionærklubben onsdag. I den forbindelse uddybede Michael Friis Jørgensen over for Euroinvestor, at han også ser en risiko for en korrektion i andre aktiemarkeder end det danske:

»Flere af de drivere, der har været med til at sende aktierne op, er allerede indregnet i kurserne, for eksempel genåbningen og regnskaberne. Vi skal huske, at mange selskaber har overrasket med deres regnskaber, men for hver overraskelse bliver det sværere at overraske næste gang. Derfor vokser risikoen for, at regnskaberne skuffer. Og når de andre drivkræfter i markedet er brugt, så er der kun inflationen tilbage, som jeg tror bliver sommerens helt store tema. Sådan som aktiemarkedet har kørt, tror jeg, at vi står over for en korrektion på mindst 10 procent inden sommeren er ovre,« uddybede Michael Friis Jørgensen over for Euroinvestor.

Michael Friis Jørgensen påpegede onsdag, at investorer allerede nu er begyndt at forberede sig på, at inflationsdebatten kan påvirke aktierne.

»Investorerne er allerede begyndt at skodde for, selv om der er blå himmel (på aktiemarkederne, red.), for de tror, der er en storm derude, der ligger og venter,« udtalte Michael Friis Jørgensen om bevægelserne på aktiemarkedet i disse uger.

Læs også: Inflationstal får aktier til at falde på stribe

Læs også: Lau Svenssen: Fem scenarier for aktierne i 2021-22