Henter kommentarer

Dansk kryptoforvalter om ny ETF: En blåstempling af markedet


Efter tilladelse fra de amerikanske børsmyndigheder har kapitalforvalteren Proshares fået grønt lys til at lancere en bitcoin-ETF, men hos Danmarks første kryptofond med base i Danmark, GL21 CAPITAL, er man ikke særligt imponeret.

Det fortæller Mikkel Gross-Nielsen, medstifter og administrerende direktør i kryptofonden, i dagens udgave af Millionærklubben.

ETF'en går under navnet 'ProShares Bitcoin Strategy ETF' og har tickerkoden 'BITO'. ETF'ens underliggende aktiv er baseret på futures-kontrakter bundet op på bitcoin, ikke selve bitcoinkursen, og derfor kan man som investor opleve, at kursen på etf'en kan afvige fra den reelle bitcoinkurs.

»Den (ETF'en. red.) tracker ikke bitcoinprisen ordentligt. Futuresprisen handler højere end spotprisen på et underliggende aktiv, og groft sagt betaler man 110 kr. for at købe for 100 kr. bitcoin, og det vil sige, at man hvert år starter 10 pct. nede, hvis man holder etf'en,« siger han.

Derfor vil Mikkel Gross-Nielsen ikke anbefale, at man køber produktet, »for vi mener, der er bedre alternativer.«

Selvom kryptofond-direktøren ikke er oppe at køre over ETF'en, er tilblivelsen alligevel en god nyhed for kryptomarkedet.

»For hele markedet er det super godt, det er en blåstempling, og det er positivt i forhold til masseadoption,« siger han.

»Vil ramme 100.000«

En bitcoin koster i skrivende stund 63.991 dollar, og dermed er den digitale mønt ikke langt fra et slå rekorden på 64.888 dollar, som kursen lød på tilbage i april, før bitcoinkursen dykkede til omkring det halve få måneder senere.

»Bull-markedet har for alvor fået fat. Bitcoin har taget en puster i maj efter krypto blev bandlyst i Kina og Tesla lavede en kovending i forhold til betalinger – at man ikke længere kunne betale Tesla med bitcoin

Sidst Mikkel Gross-Nielsen besøgte Millionærklubbens studie i 2020, fortalte han, at bitcoin inden for de kommende år vil ramme 100.000 dollar. Det mener han stadig.

»Det er et spørgsmål om meget kort tid før vi bryder den, og nærmer os de 100.000 som jeg nævnte sidste år. Vi er meget optimistiske for at sige det mildt,« siger han om bitcoin, som er den eneste kryptovaluta, han vil tale om i pressen.

Læs mere om hvorfor her.

Læs også: Aktiechef: 7 danske aktier, der kan blive ramt, hvis renten stiger

Læs også: Medie: Facebook vil skifte navn