Henter kommentarer

| Opdateret

Dansk selskab i stort skifte - ekspert ser Apple som klar vinder


 

Det er et nederlag til betalingsløsningen Mobilepay, at selskabet dropper sin bluetooth-betalingsløsning rundt omkring i landets butikker. Det mener ekspert i betalingsløsninger, Lars Andreas Hansen, der er adm. direktør i Bank Brokers, ifølge Børsen. Han ser den amerikanske teknologigigant Apple, som den klare vinder, efter Mobilpay har meddelt, at man vil satse på de såkaldte qr-koder.

»Det her er et nederlag for Mobilepay. Apple har haft held til at dominere smartphonemarkedet i Danmark, og de kan via Apple Pay tilbyde iphone-ejerne en ligeså smidig betalingsoplevelse som med et almindeligt kontaktløst betalingskort. Den løsning blokerer de Mobilepay og andre fra at tilbyde, og de er derfor forvist til dårligere teknologier,« siger Lars Andreas Hansen til Børsen.

Hos Mobilpay er adm. direktør Claus Bunkenborg uenig i den udlægning. Han forklarer over for avisen, at det er et strategisk træk, der skal sikre, at Mobilpay står stærkest muligt.

Da MobilePay bebudede sit skifte i begyndelsen af februar, fremhævede man »QR-koder vinder frem som betalingsmetode i Danmark, Europa og hele verden. Derfor har MobilePay besluttet at afvikle bluetooth-baseret betaling.« Claus Bunkenborg satte disse ord på:

»Vi kan se, at QR-koder vinder mere og mere indpas og i dag er en velkendt og meget benyttet teknologi hos danske forbrugere. Også globalt styrkes QR-koder gennem blandt andet Alipay og PayPal. I Europa er QR-koder desuden valgt som standard i samarbejdet mellem nationale mobilbetalingsselskaber,« lød det fra Claus Bunkenborg.

»Også hos MobilePay ser vi, at over halvdelen af vores transaktioner gennem de hvide bokse sker med QR-koder, selvom BLE er tilgængeligt. Årsagen er, at forbrugerne har vænnet sig til, hvad de skal gøre, når de møder en QR-kode. Det er en enkel, nem og billig betalingsmetode at stille til rådighed for kunderne i butikken. Derfor bliver det vores løsning fremover,« lød det fra Claus Bunkenborg.

Læs også: Kommentar: Valg af investeringsforening for forsigtige/passive personer

Læs også: Hvad er Warren Buffetts mystiske aktie?