Henter kommentarer

Dansk selskab vil afnoteres – aktie dratter om med 20 pct.

Aktien i det danske softwareselskab SameSystem falder tungt med 20 pct. en times tid inde i dagens handel.

For få dage siden indkaldte selskabet til en ekstraordinær generalforsamling, hvor det eneste punkt på agendaen handler om at blive afnoteret fra handel på det offentlige marked.

Selskabet er i dag noteret på vækstbørsen First North, og det er blot lidt over to år siden, at SameSystem der gjorde sin entre.

Siden børsnoteringen er selskabets aktiekurs barberet ned med lige knap 81 pct.

Hos Børsen har man talt med Carsten Fensholt, der er administrerende direktør i selskabet, som fortæller, at SameSystem ikke har været klar til at gå på børsen.

»Set i bakspejlet var det ikke det rigtige for selskabet at gå på børsen. Det var ikke modent nok. Det viser vores historik. Vi har performet som noget af det dårligste overhovedet. Når man så hurtigt, kan gå så galt, var det ikke rigtigt at gå på børsen. Alle de nye aktionærer er selvfølgelig berettiget skuffede,« siger han til mediet.

Børsen skriver også, at afnoteringen er så godt som en formalitet, da stifter og hovedaktionær Henrik Ritlov ejer omkring 52-54 pct. af selskabet sammen med sine to sønner. 

Desuden er bestyrelsen og ledelsensen også positive over for en afnotering. Da aktien er noteret på First North, er kravene til en afnotering mindre end på hovedmarkedet, og kræver to tredjedele af de fremmødte stemmer.

En afnotering vil potentielt betyde årlige besparelser på cirka 2,5 mio. kr., vurderer SameSystem, som ikke mener, at den nuværende markedsværdi afspejler selskabets reelle værdi.

»Efter vores vurdering afspejler den nuværende markedsværdi på Nasdaq-børsen ikke virksomhedens reelle værdi, og vi tror på, at alle aktionærer vil have det bedre med en afnotering,« lyder det i indkaldelsen til generalforsamlingen.

Den ekstraordinære generalforsamling vil blive afholdt den 1. november.

Inden da holder SameSystem informationsmøde den 26. oktober.

Læs også: Anne fik et afkast på 66 pct. i SAS-aktien: 'Det handlede bare om at lave nogle hurtige penge'

Læs også: Det har været de dårligste danske aktier i år