Henter kommentarer

Dansk topchef forgyldt med 'ekstraordinær' bonus - svarer til to års løn


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Bestyrelsen hos Bavarian Nordic har besluttet at forkæle koncernledelsen og udvalgte medarbejdere med tegningsoptioner, og der er foretaget en "ekstraordinær" tildeling til administrerende direktør, Paul Chaplin, i form af en fastholdelsesbonus.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal.

Bonussen til Paul Chaplin svarer til to års grundløn i 2021. Sidste år fik Paul Chaplin en grundløn på knap 5,2 mio. kr., så den ekstraordinære fastholdelsesbonus kan løbe op i over 10 mio. kr., forudsat at grundlønnen ikke også er steget.

Læs også: Børshus tror dansk aktie kan stige næsten 400 kr.

Bestyrelsen har truffet beslutningen for at sikre, at Paul Chaplin bliver i Bavarian i en periode, hvor der som følge af coronapandemien er meget stor efterspørgsel efter ledere med vaccineerfaring, skriver selskabet.

Ordningen betyder, at Paul Chaplin vil få udbetalt et års grundløn (2021-niveau) som en kontant ekstraordinær fastholdelsesbonus i 2024.

Paul Chaplin, Bavarian Nordic Vis mere

Desuden vil Paul Chaplin få tildelt et års grundløn (2021-niveau), heraf 50 pct. som warrants i 2021 og de resterende 50 pct. vil i andet kvartal 2022 blive tildelt enten som warrants eller RSU'er, skriver Bavarian Nordic i regnskabet.

Paul Chaplins samlede lønpakke inklusive bonus, aktieløn og andre goder udgjorde sidste år knap 13,9 mio. kr. - en stigning på 1,9 mio. kr. fra 2019.

Læs også: Afgørelse truffet - det kan sende Novo-aktien opad

Læs også: Her er årsagen til underskuddet i Bavarian Nordic

.\˙ MarketWire