Henter kommentarer

Danske Bank advarer investorer: De næste uger bliver svære


Aktiemarkedet kan få det svært i begyndelsen af 2023.

Sådan lyder advarslen fra Danske Banks chefstrateg, Frank Øland, i en kommentar. Han forudser samtidig, at der vil ske en ændring i markedet: Investorerne er ved at skifte fokus fra inflation til recession.

Læs også: Professionel investor advarede mod giftige kursfald – det gør han nu

»Vi vurderer, at inflationstemaet og renteforhøjelserne er indregnet i aktiekurserne, mens der stadig er en risiko for, at recessionstemaet byder på negative overraskelser i starten af året. Nedjusteringer af indtjeningsforventningerne kan være en katalysator for kursfald,« forklarer Frank Øland.

Du skal som investor huske, at aktiemarkedet er fremadskuende. Det har betydning, for markedet kan godt vende ret tidligt i en vækstnedgang, påpeger chefsteategen.

Læs også: Spår svært 2023: '2023 bliver helt sikkert værre end 2022'

»Her er det især afgørende, at se tegn på, at væksten i amerikansk økonomi har bundet. Når centralbankerne går på pause, så vil det også give noget støtte til aktiemarkedet.« forklarer han..

2022 er ad flere omgange blevet kaldt for et rædselsfuldt aktieår - så sent som af Jyske Bank fredag morgen - men 2023 godt give positivt afkast til aktieinvestorerne, vurderer man hos Danske Bank. Investorer skal dog være indstillet på, at »det bliver med nogle bump på vejen.«

Det lægger med chefstrategen at se op til, at aktierne vil klare sig bedre i 2023 end i år.