Henter kommentarer

Danske Bank: Danske aktier har en række mangler - det kan ramme investorerne


Danske aktier er gode, men har en række mangler, der kan ramme danske investorer.

Det vurderer Danske Banks investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen i en klumme. Han forklarer det med, at danske aktier har haft medvind af 'strukturel vækst inden for sundhed og bæredygtighed', hvilket også har sendt aktiekurserne i vejret. De er højt prissat, bemærker han og fremhæver, at danske aktier er blandt verdens dyreste, hvis man ser på aktierne ud fra deres P/E-værdier.

Det er dog værd at fokusere på, hvad du ikke får, hvis du udelukkende fokuserer på danske aktier, påpeger han. Du får ifølge ham en 'mindre eksponering' mod de mere cykliske dele af aktiemarkedet, heriblandt en lang række selskaber inden for sektorerne Industri, Finans og Materialer. For mens der er nok selskaber at vælge imellem inden for sektoren Sundhed, så mangler det danske C25-indeks for meget de andre dele, forklarer han.

Læs også: Hvor dyre er aktierne?

»Vi har nogle fine aktier, men du skal have nogle flere at vælge imellem. Der er ikke så meget, hvis du skal have en god industri- eller it-eksponering. Det øger selskabsrisikoen,« udtaler han og tilføjer:

»Det er ikke nok at have Mærsk og DSV i porteføljen. C25-indekset hjælper dig ikke, når du skal have en overvægt mod disse sektorer.«

'Når coronavirussens greb om verden aftager i takt med fx fremkomsten af vacciner, forventer vi en acceleration i den økonomiske vækst, der blandt andet vil være understøttet af centralbankernes ekstremt lempelige pengepolitik. I det scenarie kan coronakrisens tabere opleve ny interesse, og det kan meget vel ske på bekostning af de sektorer, der har performet bedst under coronakrisen,' lyder det fra investeringsstrateg.

Det er dog ikke ensbetydende med, at Danske Bank ikke i et længere perspektiv ser et stort potentiale i den strukturelle vækst inden for sundhed og bæredygtighed. Investorer er bare bedre stillet, hvis porteføljen afspejler andre selskaber, forklarer Lars Skovgaard Andersen.

'Samtidig er det ikke blot cykliske aktier, du får en svag eksponering mod på det danske aktiemarked, men også vigtige sektorer som IT og Kommunikationsservice. De nyder ligeledes godt af en stærk strukturel vækst som følge af øget digitalisering og automatisering, og disse sektorer bør også udgøre en obligatorisk del af dine aktieinvesteringer. Danske aktier kan med andre ord ikke gøre det alene. Nok er de gode, men de er også dyre og mangelfulde,' lyder det fra investeringsstrategen.

Læs også: Audientes debuterer på First North med en lille kursstigning

Læs også: Note er braget i vejret - men skal den højere op?