Henter kommentarer

Danske Bank: Det er en chance, som du skal udnytte


Du skal være parat til at udnytte de kursfald, som vi oplever i aktiemarkedet lige nu, lyder det. 

Ordene kommer fra Danske Banks senior investeringsstrateg, Lars Skovgaard Andersen, om teknologiaktiernes kursfald. 

Teknologiaktier er steget markant i løbet af de seneste måneder, men på det seneste er der sket et skifte, hvor teknologiaktierne er faldet tilbage.

»Du skal være klar til at købe op,« sådan lyder rådet fra Danske Bank-strategen.

Han mener, at du som investor skal udnytte kursfaldene til at få føjet kvalitetsselskaber inden for kunstig intelligens (AI) til din portefølje. Det er aktier fra en del af aktiemarkedet, hvor man finder amerikanske computerchipselskaber som Nvidia og Broadcom.

»Det er en chance for at købe op. Det gælder om at købe op i kerne-AI-selskaberne, hvis du ikke allerede har dem,« udtaler han.

Teknologiaktierne faldt tilbage i fredagens børshandel, men der er ikke grund til at være nervøs. Der er i hans optik en klar grund til, at teknologiaktierne falder, nemlig at Apple-aktien falder. Apple fylder så meget i aktiemarkedet, at når Apple falder, så lægger den pres på andre teknologiaktier. Men det gælder om at tænke langsigtet,forklarer han.

Læs også: Økonom advarer: Uhyggeligt kursfald kan være et forvarsel

»Visse AI-aktier er steget rigtig, rigtig meget, og nogle er måske bekymrede for, om aktierne kan fortsætte op, men kerne-AI-selskaberne er grundstenen inden for kunstig intelligens, som der vil komme meget mere af i fremtiden. Det er aktier, som man godt kan samle op, når de falder tilbage,« tilføjer han.

Du skal dog ikke forvente den samme stigning i fremtiden af disse aktier, som vi har set de seneste måneder. Nvidia-aktien er til sammenligning steget 281 pct. i løbet af de seneste 12 måneder, mens Broadcom-aktien er steget 112 pct. 

Læs også: Jyske Bank om Novo Nordisk: Aktien kan fortsætte op

Hvis du allerede har dem, bør du tænke skridtet længere og tænke på, hvordan kunstig intelligens vil brede sig i samfundet, mener Lars Skovgaard Andersen.

De næste aktievindere skal for ham at se findes blandt de selskaber, som formår at udnytte kunstig intelligens, altså dem, som nyder godt af kunstig intelligens og kan indarbejde det i deres produkter, vurderer Danske Bank-strategen.

Læs også: Dansk bank i stor analyse – disse aktier bør du satse på

»De næste outperformere kan være dem, som sælger produkter, som indeholder kunstig intelligens. Jeg tror, at de vil gøre det bedre herfra, og at det kan blive det næste 'aktieguld'.  Det er eksempelvis software-selskaber, der har løsninger, der trækker på kunstig intelligens.«

»Værdien i kunstig intelligens bevæger sig med tiden og tiden er til at fokusere på nogle andre selskaber. Det er forskellige faser inden for kunstig intelligens, og jeg tror, at det er software-selskaberne, der bliver den næste fases vindere,« udtaler han.

Det er en del af aktiemarkedet, hvor man finder selskaber som SAP, Salesforce og Microsoft.