Henter kommentarer

Danske Bank: Disse to ting kan afspore aktiefesten

Foto: GLYN KIRK
Vis mere

 

Investorer bør holde øje med to forhold, der kan sætte en stopper for aktiefesten i 2021, vurderer Henrik Drusebjerg, chefstrateg i Danske Bank.

Det første potentielle benspænd drejer sig om corona-mutationer, som i øvrigt allerede nu har resulteret i hårde nedlukninger af blandt andet Danmark.

»Hovedbekymringen på aktiemarkedet er vel risikoen for er en eller anden corona-mutation, som vaccinen ikke har effektivitet overfor,« siger Henrik Drusebjerg, der dog forholder sig optimistisk til 2021.

Læs også: Se listen: 30 spændende grønne aktier

Her forventer chefstrategen et stærkt aktieår, der meget vel kan byde på tocifrede stigninger.

»I løbet af foråret må man begynde at opnå nogle fordele ved, at procentsatsen af vaccinerede stiger. I takt med genåbning og normalisering forventer jeg, at vi vil se, at den økonomiske fremgang vil accelerere ganske betragteligt,« siger Henrik Drusebjerg.

En ubehagelig joker

En anden risiko, som kan få negative konsekvenser for det europæiske aktiemarked, er brexit, påpeger Henrik Drusebjerg. Selvom EU og Storbritannien er nået til enighed om en aftale, ved vi endnu ikke, hvordan eksempelvis samhandlen vil opføre sig i praksis, og hvor besværligt det vil blive, pointerer han.

»Brexit er en ubehagelig joker, synes jeg. På papiret er problemet løst, men i praksis er det langt fra. Vi ved mest af alt heller ikke noget om, hvad sker der den dag, hvor EU og Storbritannien for alvor bliver uenige om et eller andet. Hvor hårdt ramt kan handlen mellem Europa og Storbritannien så blive ramt?« spørger chefstrategen retorisk.

Samtidig tynger brexit erhvervslivets investeringslyst i Europa, understreger han.

»I hvor høj grad vil virksomhederne af bekymring for brexit fortsætte det, de allerede har gjort de sidste fire et halvt år; altså investere væsentligt mindre ikke bare i Storbritannien, men også i Europa, og i stedet satse på andre markeder?« lyder fra chefstrategen.

Du kan læse mere om, hvad Henrik Drusebjerg forventer fra aktiemarkedet i år her. I år er det danske eliteindeks C25 indtil videre steget 0,9 pct.

Læs også: Chefstrateg fra storbank forudser stærkt aktieår: Det her område er særligt attraktivt

Læs også: Morten Springborg: De brølende eller de bæredygtige 2020'ere?