Henter kommentarer

Danske Bank får tæsk af Nordea


 

Bankaktier har været en af de helt store positive overraskelser i 2021, hvor europæiske bankaktier i gennemsnit er steget 26 pct., mens for eksempel Nordea er helt oppe med 58 pct. i år. Danske Bank skraber til gengæld bunden med en beskeden fremgang på bare 6 pct. Det skriver Børsen

»I øjeblikket kan man ikke rigtigt pege på noget, der går godt for Danske Bank. De kører på den sjette topchef på mindre end ti år, og det er ikke godt for styringen af forretningen, både når det gælder indtægter og omkostninger. Hertil kommer, at banken mærkbart taber markedsandele i Danmark, og at der fortsat er meget store udestående spørgsmål i forhold til deres hvidvasksag,« siger analytiker Mads Thinggaard fra investeringsbanken ABG Sundal Collier til Børsen.

Som Euroinvestor skrev i starten af september det i høj grad udenlandske investorer, der har givet op og har nedbragt deres ejerandel af Danske Bank.

Før Estland-krisen for alvor eskalerede var omkring hver anden aktie i Danske Bank på udenlandske hænder. I starten af 2020 var udenlandske investorers lyst til at eje Danske Bank kølnet til at kun hver 3. aktie var ejet af udenlandske investorer. Efter større købsinteresse i foråret 2021 er investorerne på den anden side af landegrænsen smuttet igen og andelen af udenlandske investorer i Danske Bank udgør nu 33,4 pct., viser de seneste tal fra Danmarks Nationalbank.

En af de hjemlige kapitalforvaltere, der har stor tillid til Danske Bank er Artha, hvor chef for aktiehandel, Lars Hytting, i går fortalte til Euroinvestor, at Danske Bank er en af de aktier han uden problemer ville holde i de næste 10 år:

»Hvis du er tilpas langsigtet investor, så tror jeg, at Danske Bank kan blive en god investering. Danske Bank står over for nogle udfordringer nu, men det er ikke ensbetydende med, at aktiekursen altid vil ligge på det niveau.  Det er Danmarks største bank, og det tror jeg også, at det vil være fremover. Der har været meget uro, og der har været fejl på fejl i mange år, men der er gang i nogle fornuftige tiltag i Danske Bank. Hvis man har tålmodighed nok, tror jeg, at det kan blive ganske fornuftigt. Vi køber selv Danske Bank-aktien som en langsigtet case og vi tror på den som langsigtet case,« udtaler Lars Hytting og fortsætter:

»Vi har haft Danske Bank i mange år, men er begyndt at samle lidt mere op i aktien i løbet af det sidste halve år. Den fylder også meget i det danske indeks, men vi gemmer det lidt væk i skuffen, fordi det er på den lange bane, at vi tror på dem,« udtaler han.

Læs også: Storinvestor tror på Danske Bank-aktien - Det mener analytikerne

Læs også: Nike ramt af sænket anbefaling: Har store forsyningsproblemer