Henter kommentarer

Danske Bank gør op med misforståelse blandt investorer


Du behøver ikke at investere i aktier i sol- og vindenergi for at sende verden i en mere bæredygtig retning.

Det mener Danske Banks investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen i en klumme. Han hæfter sig ved, at selv om investorer i høj grad ønsker en grønnere verden, så kommer skiftet ikke til at ske på én dag.

»Hvis vi fra den ene dag til den næste stoppede med at bruge fossile brændstoffer, ville verden gå komplet i stå. I så fald ville vi havne i en dystopisk energikrise, så det hurtigt blev dyrere at oplade en Tesla end at komme til månen. Uanset om vi vil det eller ej, kommer vi til at gøre brug af sort energi mange år frem i tiden, og det bliver vi nødt til at være realistiske omkring,« forklarer han.

Læs også: 4 grønne aktier: 'Det kan blive den næste Ørsted'

Derfor gælder det ifølge ham om, at producenterne af sort energi gør det på den grønneste måde. Det kunne eksempelvis være ved at »anvende grøn energi til den energikrævende udvinding af fossile brændstoffer eller kompensere for energiforbruget ved køb af CO2-kvoter.«

»Alle investorer med fokus på bæredygtighed vil allerhelst kaste sig ud i den grønne å, som ad åre bliver større, men glem ikke den brusende sorte flod, som du kan være med til at gøre mere ren. Her kan der også være interessante investeringsmuligheder, der kan skubbe de sorte selskaber i en grønnere retning og bidrage til at understøtte en bæredygtig udvikling i en energihungrende verden,« lyder budskabet.

Læs også: 3 mulige aktieguldfugle til de næste 10 år

Læs også: Dansk rigmands portefølje bløder: Nu er pengekassen lukket