Henter kommentarer

Danske Bank om 'slangen i paradis': Det skal du ikke gøre i denne uge

Foto: Peter Schickert
Vis mere

Hvis du overvejer at købe aktier i denne uge, så vent.

Det er rådet fra Danske Banks senior investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen. Han mener, at investorer skal holde øje med, om vi begynder at se kraftigere aktieudsving, end vi har set de seneste uger. Hvis aktieudsvingene bliver kraftigere, kan investorer med fordel undlade at kaste friske penge i markedet.

»Hvis volatilitet begynder at stige, så giver det modvind til aktierne,« udtaler Lars Skovgaard Andersen og uddyber:

»Når volatiliten falder, så begynder de store institutionelle investorer at få mere råderum.«

Læs også: Tvede erkender efter tab på 38 pct: 'Jeg fjumrede en del rundt i markederne'

Han henviser til, at mange professionelle investorer – pensionskasser, forsikringsselskaber, fonde og lignende – skal holde igen med aktieeksponeringen, så udsvingene er for kraftige på aktiemarkederne.

»I et sommermarked med lav volumen, kan stigende volatilitet være slangen i paradis, der gør, at de professionelle investorer mindsker deres risiko,« udtaler han.

»Hvis du har penge på sidelinjen, så vent og se, hvad der sker. Du skal ikke putte penge ind i markedet i denne uge. Du bør også se, hvordan markedet reagerer på Jackson Hole-topmødet,« udtaler han.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Der er kun én aktie, jeg ikke vil eje af etiske årsager

På centralbank-topmødet i Jackson Hole i Wyoming fredag eftermiddag ventes Federal Reserve-topchefen Jerome Powell at give sit syn på inflationen og den økonomiske udvikling.

Hos den amerikanske formueforvalter, MAI Capital Management, forventer aktiestrateg Chris Grisanti, at Jerome Powell vil understrege, at han kæmper for at få bugt med inflationen.

» Jeg forventer, at Powell er mere høgeagtig, end den nuværende konsensus forventer. Han vil endnu en gang gentage, at centralbankens primære mål er at besejre inflationen, han er ikke der for at støtte aktiemarkederne eller obligationsmarkedet. Og markedet i går var en afspejling af den frygt,« lyder det fra Chris Grisanti, ifølge Marketwire.