Henter kommentarer

Danske Bank: Sådan kan en eskaleret konflikt ramme aktierne


Aktiemarkedet skal forvente at befinde sig i en periode med forhøjet volatilitet.

Sådan lyder det fra Danske Bank, hvis hovedscenarie er, at Rusland 'nøjes' med at annektere de to udbryderrepublikker Lugansk og Donetsk, og at Vesten dermed reagerer med mindre sanktioner.

Det scenarie er allerede indpriset i aktiemarkedet, men udvikler situationen sig til en fuld invasion fra russisk side, kan det udvikle sig til en købsmulighed.

»Hvis der kommer et kursfald på 5-10 pct. på de globale aktiemarkeder, kan det blive en købsmulighed,« lyder det fra Danske Banks chefstrateg Frank Øland i en klumme på bankens hjemmeside.

En fuld invasion vil ifølge banken udløse betydelige kursfald i særligt europæiske aktier.

»Vi har tidligere set, at lignende begivenheder, fx Golfkrigen, har udløst et kraftigt kursfald, hvorefter markedet har rettet sig, så aktiekurserne seks måneder senere var betydeligt højere end før krigens start,« lyder det fra chefstrategen, der i samme omgang understreger, at der ingen garanti er for, at tilfældet vil blive det samme.

Selvom ingen ved, hvordan situationen ender mellem de to lande, anbefaler Danske Bank at man fastholder sin langsigtede investeringsstrategi.

»Vi har siden slutningen af november anbefalet en neutral vægt i aktier. Det holder vi indtil videre fast i. At holde fast i strategien betyder dog ikke nødvendigvis, at du slet ikke skal foretage dig noget. Det kan fx være, at porteføljen skal rebalanceres. Hvis du har lyttet til os og derfor har haft en overvægt i finansaktier, så skal der måske laves lidt gevinsthjemtagning der,« lyder det fra banken.

Læs også: Dansk provokunstner vil sælge NFT'er for millioner

Læs også: Topchef køber C25-aktier for 9,5 mio. kr.