Henter kommentarer

Danske Bank-strateg: Investorer har JA-hatten på - disse aktier kan få problemer


»Hen mod slutningen af året så vi en vending, så de aktier, der havde klaret sig dårligere, begyndte at klare sig godt igen. Det var blandt andet indenfor stabilt forbrug og forsyning. Og sundhed blev løftet lidt igen, idet der kom fokus på omikron.«

Det vurderer Danske Bank investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen over for MarketWire, der ser sundhed som en vækstsektor.

Investorerne ser ud til at have øget interessen for value og især finansaktier, idet der spekuleres i, at omikron ikke er helt så farlig som frygtet.

Og de danske aktier kan stå for skud, hvis omikron-frygten fordufter.

- Så skal vi som danskere passe lidt på med, hvad vi ønsker os, for så er der risiko for, at vi bliver hængt lidt til tørre, ligesom vi gjorde sidste år, siger anske Banks investeringsstrateg.

Investorerne har taget ja-hatten på, vurderer Lars Skovgaard Andersen.

- Vi skal nok se noget smittespredning. Men når vi kan se, at vi ikke bliver mere syge, så er det det, der dominerer. Så er det hele tiden ja-hatten, vi tager frem i de her perioder, siger strategen, der henviser til, at investorerne vurderer, at vi er i slutningen af pandemien.

Der er dog stadig forhindringer, idet vi ifølge strategen lidt glemmer, at kineserne kører nultolerance i lidt tid endnu.

Læs også: Danske Bank: Dette presser Novo og sundhedsaktier

Generelt er investorerne fortrøstningsfulde, og de tænker, er det bare det, så skal det nok gå.

- Det vil dominere, den handel der er, og så vil renterne køre op, for så er der ikke behov for sikker havn, vurderer Lars Skovgaard Andersen med henvisning til de mere sikre obligationer.

Investeringsstrategen ser også et potentielt problem, hvis frygten virkeligt bliver sluppet, og renterne kommer til at stige for hurtigt, til at markedet kan holde til det.

Det kan ramme vækstaktierne, der udgør en større og større andel af de globale aktiemarkeder.

- Når renterne begynder at køre, så kan jeg være bekymret for, hvad det kan give af støj i markeder, siger investeringsstrategen, der håber, at vi skøjter uskadt igennem med en outperformance fra finans.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Nordea om dansk darling: Ser 2021-indtjeningsprognose overgået

Læs også: Strateg: 'Det her er en af de ting, som jeg synes, at du skal købe'

.\˙ MarketWire