Henter kommentarer

| Opdateret

Strateg: 'Det her er en af de ting, som jeg synes, at du skal købe'


Noget af det bedste, du kan have i porteføljen lige nu, er finansaktier.

Det vurderer Danske Banks senior investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen. Han fremhæver tal fra Bank of America, der viser at januar er den måned, hvor der historisk set er strømmet flest penge ind på det amerikanske aktiemarked. Det er en bredere tendens, der er anført af private investorer, hvilket bankaktierne vinder på. Finansaktier tæller både bank- og forsikringsaktier, men det er også bankaktierne, som strategen især ser et kurspotentiale i.

Læs også: Nordnet: Det kan vende op og ned på aktierne i din portefølje

»Finans er en af de ting, som jeg synes, at du skal købe. Du kan håndplukke aktierne, eller du kan købe en ETF, der giver dig en bred eksponering,« udtaler han. En ETF er en betegnelse for udenlandske indeksfonde, der er børsnoteret i udlandet.

En af jokerne består i, at økonomierne slipper langt lettere igennem de nuværende omikron-nedlukninger. Det vil bankaktierne også nyde godt af, forklarer Lars Skovgaard Andersen.

Læs også: Dansk aktie er 'meget billig' lige nu – tror den kan stige 60 procent

»Vi handler jo aktier nu ud fra, hvad der sker om tre-seks måneder. Hvis omikron giver færre bekymringer om nogle måneder, vil vi se en rotation i markedet over mod selskaber, der vinder på en genåbning af økonomierne. Vi ser desuden frem mod stigende renter, og det vil bankaktierne også vinde på,« forklarer han.

Det er især europæiske bankaktier, som Lars Skovgaard Andersen tror på. Europæiske bankaktier er nemlig ikke steget nær så meget amerikanske bankaktier. Derfor ser han et særligt potentiale i en ETF, der eksponerer dig rent mod europæiske bankaktier – uden forsikringsaktierne. Du kan også håndplukke enkeltaktier, men der er bare flere faldgruber, når du vælger imellem enkeltpapirerne, påpeger han.

Læs også: 3 billige aktier til 2022: 'Aktien er voldsomt undervurderet'

»Her i starten af året synes jeg, at du skal købe europæisk finans, og hvis du skal tage chancen skal det være europæiske banker,« udtaler han.

Lars Skovgaard Andersen står ikke alene med sit syn på potentialet i bankaktier. Nogle af verdens største kapitalforvaltere, herunder Blackrock og Franklin Templeton, mener det samme, skriver Bloomberg News. Kapitalforvalterne tror overordnet set på, at de såkaldte value-aktier vil klare sig bedre end vækstaktierne. Af valueaktierne er det især bankaktierne, der vil spurte fra andre dele af aktiemarkedet, lyder vurderingen. Det kan du læse mere om i Milliardforvaltere: Disse aktier vil gøre comeback i 2022.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Strateger: Det kan være tid til at samle op i sønderbombede aktier

Læs også: Milliardforvalter advarer mod børsstormvejr: Det bør du gøre nu