Henter kommentarer

3 billige aktier til 2022: 'Aktien er voldsomt undervurderet'


Hvilke aktier er værd at have i 2022-porteføljen?

Det har Lau Svenssen, der er chefanalytiker i firmaet Svenssen & Tudborg, et bud på. Han beskriver sig selv som value-investor, hvilket betyder, at han investerer i aktier, hvor kursen ikke afspejler selskabets underliggende værdi.

Læs også: Danskernes formuer vokser – er du lige så rig som dem på din alder?

»Jeg har en købmandstankegang, hvor det handler om at købe billigt og sælge dyrt. Jeg kigger på, om aktiekursen er for lav – ligesom når Warren Buffett siger, at det handler om at købe, når andre vil sælge,« forklarer Lau Svenssen, der også er kendt som porteføljeforvalter i Millionærklubben.

Han påpeger dog, at han tit går for tidligt ind i sine aktier, og at aktierne derfor godt kan fortsætte med at falde i kurs, inden de begynder at stige.

Se listen: 16 ting 2021 vil blive husket for

»Jeg går tit for tidligt ind i en aktie, fordi det er svært at time købet rigtigt. Jeg køber tit en 'observationspost', der måske kun udgør 5 pct. af den position, som jeg drømmer om. På den måde glemmer jeg heller ikke aktien, når jeg har set et potentiale i den,« udtaler han.

Bavarian Nordic
Den første aktie, som Lau Svenssen fremhæver, er Bavarian Nordic-aktien. Det danske selskab har specialiseret sig i at udvikle og producere vacciner og har tiltrukket sig megen opmærksomhed på grund af dets vaccinekandidat mod coronavirus. Lau Svenssen ser dog et potentiale i vaccineproducenten på grund af selskabets andre vacciner. Han fremhæver Bavarian Nordics koppevaccine, RSV-vaccinekandidaten samt rejsevaccinerne samt Bavarian Nordics teknologiplatform, som de eksempelvis brugte til at udvikle koppe-vaccinen.

Se også: 5 tip til dit første aktiekøb

»Bavarian Nordic handler om, at selskabet er specialist i vacciner, og det er der ikke særlig mange andre der er,« udtaler Lau Svenssen. De andre store selskaber, der med vaccineforretninger, udgør vaccinen-delen kun en mindre del af den samlede forretning, siger han med henvisning til  Pfizer, Sanofi, AstraZeneca og Novartis.

»Bavarian Nordic-aktien er undervurderet, men den har karakter af enten-eller, fordi der er en risiko for, at Bavarian er for sent på den i forhold til potentialet i en coronavaccine,« tilføjer Lau Svenssen.

Læs også: Aktiechef: Dette er det vigtigste nøgletal

Coronapotentialet udgør ifølge ham cirka 100 kr. af den nuværende aktiekurs i Bavarian Nordic på 266, men hvis coronasatsningen lykkes, kan det banke biotekaktien i vejret, mener han.

FLSmidth
Den anden aktie, som aktieanalytikeren fremhæver, er den danske ingeniørkoncern FLSmidth, som han ser som en investering i bæredygtighed. Vi taler om et selskab, der har specialiseret sig inden for cementbranchen og i udstyr til mineindustrien. FLSmidth er et af de mindste selskaber i det danske eliteindeks og en aktie, der har været udfordret i løbet af 2021. FLS-aktien er til sammenligning kun steget knap 5 pct. i løbet af de sidste 12 måneder, mens C25-indekset alene i år er steget 16 pct.

Læs også: Gift eller i parforhold? Disse regler bør du kende

»Det er den virksomhed, som vi har herhjemme, med det største potentiale til at gøre noget inden for bæredygtig. De vil lave bæredygtig minedrift, og de håber på at være i mål i 2030, hvilket omfatter nye former for løsninger og udstyr, som skal være meget mere miljøvenligt, end de er i dag,« udtaler Lau Svenssen.

Aktiechef: 7 ting bør du holde øje med i din portefølje

Det er ifølge ham også den store opgave for ingeniørkoncernens cementdivision, hvor det handler om at lave grøn cement ved at nedbringe CO2-udslippet. For minedivisionen er det særligt FLS' aktiviteter inden for kobber, som Lau Svenssen tror på. Det forklarer han med udsigterne til elektrificering af samfundet, for eksempel i forbindelse med elbiler, hvor elmotoren kræver flere kg. kobber.

Lundbeck
Den tredje aktie, som Lau Svenssen fremhæver, er Lundbeck-aktien. Vi taler om en dansk medicinalvirksomhed, der har specialiseret sig i sygdomme relateret til hjernen - herunder depression og migræne. Det er dog en rejse, der har været udfordrende for aktionærerne. Lundbeck-aktien er faldet 40 pct. i løbet af de sidste fem år, og 22 pct. alene de sidste 12 måneder.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske - det tror han venter os nu

»Lundbeck-aktien er blevet mishandlet gang på gang,« udtaler Lau Svenssen. Der er en mistillid til Lundbeck i markedet, fordi Lundbeck er udfordret af, at flere af dets lægemidler ikke længere er beskyttet af patenter, men de har faktisk temmelig mange nye produkter på vej, mener aktieanalytikeren.

»Jeg har set et potentiale i Lundbeck siden aktiekursen lå i 210 kr. Aktien er i forhold til sin forretning voldsomt undervurderet,« udtaler Lau Svenssen.

Han er ikke den eneste, der er kommet med et bud på tre aktier, der er værd at have i 2022-porteføljen. Millionærklubben-porteføljeforvalter Michael Friis Jørgensen, der er aktiechef hos HC Andersen Capital, er også kommet med tre bud. Det kan du læse mere om i 3 mulige aktievindere til 2022: 'Det er en kvalitetsaktie, der er enormt billig'

Porteføljeforvalter Knut Gezelius er også kommet med et bud på tre aktier til 2022-porteføljen. Det kan du læse mere om i 3 'billige' aktier til 2022: 'Vi ser mindst 50 pct. kurspotentiale'

Hos Artha Kapitalforvaltning er man også kommet med et bud tre aktier, der er værd at have i 2022-porteføljen. Det kan du læse mere om i artiklen 3 aktier til 2022: 'Det er en meget veldrevet maskine'

Den danske kapitalforvalter MW Compounders har her sit bud på tre mulige vinderaktier til 2022. Det kan du læse mere om i 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Aktien handler med en stor rabat'.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Kæmpe game-changer kan forvandle selskabet i 2022'

Læs også: Simon Richard Nielsen: Nedturen i vækstaktier bliver dyb, barsk og er kun lige startet