Henter kommentarer

3 mulige vinderaktier til 2022: 'Kæmpe game-changer kan forvandle selskabet i 2022'

Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

Hvilke aktier er værd at have i 2022-porteføljen?

Sådan lyder vurderingen fra Frank Hørning Andersen, der er aktieanalytiker hos børshuset Kapital Partner, der fokuserer på små og mellemstore vækstvirksomheder. Han har i en længere årrække fulgt medicinalsektoren som aktieanalytiker, og han har i et nyt analysenotat til børshusets kunder givet sit bud på en række biotekaktier, der passer til 2022-porteføljen.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske - det tror han venter os nu

Den første aktie, som han fremhæver er Bavarian Nordic-aktien. Vi taler om et dansk selskab, der har specialiseret sig i udvikling og produktion af vacciner. Vaccineproducenten står ifølge Frank Hørning Andersen i en »historisk position med et materielt nyhedsflow, som kan være transformativ for aktien i 2022.« Det har dog ikke kunne ses på aktiekursen, der har været under pres den seneste måned af 2021.

»Vi vurderer, at det skyldes en kombination af kapitaludvidelse, short-selling i aktien, general pres på vækstaktier og fornyet bekymringer om performance i Rabipur/ RabAvert til vaccinering mod rabies og Encepur til beskyttelse flåtbåren hjernebetændelse, som følge af opblusningen af covid-19 pandemien,« lyder det fra Frank Hørning Andersen.

Læs også: Vild udvikling i norske aktier: Coronavindere savet over - taberne er sendt i vejret

Hos Kapital Partners forventer man, at omsætningen af produkterne også i 2022 vil være ramt af pandemien, men børshuset forventer dog »en markant bedring i salget i takt med en potentiel forbedring af coronapandemien.«

»Vi vurderer, at Bavarian Nordic, står i en historisk position med to fuldt finansieret fase 3 projekter, som bliver rullet ud i terapiområder (corona og RSV) med multi-blockbuster potentiale, hvilket er en kæmpe game-changer, som kan vise sig at blive transformativt for selskabet i 2022.«

Det vil i høj grad være nyhedsflowet fra coronavaccinen ABNCoV2 og RSV-vaccinen, som vil drive aktiekursen, vurderer aktieanalytikeren.

Han hæfter sig ved, at investorer allerede i første kvartal af det nye år kan forvente at få de sidste fase 2-data fra coronavaccinen for de ikke-vaccinerede, som er på en lavere dosis (50 mcg), og som i fase 1 tidligere allerede viste positiv effekt. Det kan få betydning for udformning af fase 3-studiet, bemærker Frank Hørning Andersen.

For Bavarian Nordic vil det være positivt, hvis vaccinen også i fase 2 viser plateau effekt på 50mcg, da det dels vil kunne halvere produktionsomkostningerne og dels fordoble vaccine-outputtet i forhold til den anvendte dosis på 100mcg i de foreløbige fase 2-data. Derudover vil ABNCoV2 i begyndelsen af 2022 blive testet mod omikronvarianten med det formål at vurdere, om vaccination med ABNCoV2 producerer antistoffer mod den variant også. Fase 3-data ventes at blive lagt frem i slutningen af 2022 og Bavarian Nordic vil lave det, som kaldes for en 'rolling submission'. Det betyder, at sundhedsmyndighederne vil modtage vigtige dele af ansøgningen måneder i forvejen sammenlignet med, hvornår de ville få det på en typisk tidslinje. Det kan bringe coronavaccinen på markedet i begyndelsen af 2023.

I første halvdel af det nye år går det danske vaccineselskab i gang med dets RSV fase 3-studiet, mens »Fase 3-data for RSV-vaccinen ventes klar i 2023. Det kan bane vejen for en lukrativ partnerskabsaftale,« lyder det fra biotekanalytikeren.

Læs også: 'Jeg ville ikke købe. De selskaber har været en ulykke, som stadig er i gang'

Den næste akie er Evaxion Biotech-aktie, hvor børshuset venter et stærkt comeback til aktien i 2022. Gennem det meste af 2021 har Evaxion-aktien nemlg haltet langt efter det brede marked - ligesom resten af bioteksektoren. Aktien er i skrivende stund hamret ned med minus 58 pct., siden aktieåret blev skudt i gang. Børsnedturen forklares med sektorrotationen på grund af coronakrisen. Mange investorer har med andre ord solgt ud af vækst- og biotek-aktierne til fordel for value-aktier og forbrugerorienterede aktier.

Frank Hørning Andersen hæfter sig imidlertid ved, at Evaxion Biotech i samme periode har kunnet fremvise det, som han betegner som »imponerende« data i metastatisk modermærkecancer fra selskabets største aktiv, EVX-01. Biotekselskabet kunne ifølge ham fremvise en såkaldt objektiv responsrate på 67 pct samt gode data fra EVX-02. Frank Hørning Andersen lægger samtidig vægt på, at Evaxion Biotechs teknologi er blevet valideret via  partnerskabsaftalen med medicinalgiganten Merck.

»Det burde efter vores vurdering isoleret set have haft en positiv aktiekurseffekt. Et kig på de nærmeste peers (sammenlignelige konkurrenter, red.) viser, at de handler på væsentlige højere værdier, hvilket også indikerer, at selskabet - ud fra en relativ betragtning - burde have en højere værdiansættelse. Samtidig ser vi en signifikant upside til den nuværende aktiekurs ved en ventet ekspansion af EVX-01 og EVX-02 ind i flere solide cancer tumorer som for eksempel NSCLC (Ikke småcellet lungecancer) og i blærecancer. Vi venter derfor et stærkt comeback til aktien i 2022,« lyder det fra analytikeren.

Næste trigger for Evaxion Biotech bliver for ham at se påbegyndelsen af fase 2b-studiet til behandling af modermærkekræft med spredning af metastaser med EVX-01 i kombination med Mercks 'Keytruda'. Keytruda er en såkaldt checkpoint-hæmmer og allerede godkendt som monoterapi, bemærker biotekanalytikeren. Det ventes at ske i første halvdel af 2022.

»Igangsætningen af studiet vil efter vores vurdering reducere risikoen på projektet og bane vejen for de afgørende foreløbige fase 2b-data, som ventes at blive offentliggjort i anden halvdel af  2023.«

»Succesfulde data vil kunne bringe en partner ombord forud for en ventet lancering i 2027 i både USA og EU,« lyder det fra Frank Hørning Andersen.

Den tredje aktie, som han fremhæver, er Ascelia Pharma-aktien. Biotekselskabet er på vej med fase 3-data på et nøgleprodukt, der »for alvor kan løfte værdien af selskabet,« vurderer Frank Hørning Andersen.

Det har dog ikke kunnet forhindre, at Ascelia Pharmas aktiekurs næsten er blevet savet over i løbet af 2021. Ascelia Pharma-aktien er nede med cirka 48 pct. siden årets begyndelse. Ligesom en lang række andre biotekaktier er Ascelia Pharma-aktiekursen bukket under for en cocktail af dårligere markedsstemning omkring vækstaktier, kapitaludvidelse og forsinkelse af rekrutteringen til SPARKLE med op til 6 måneder som følge af covid-19 pandemien.

»Med gode udsigter for Orviglance (et kontrastmiddel, red.) vurderer vi, at de kommende fase 3 data, som ventes i første halvdel af 2022 vil have en markant positiv effekt på aktiekursen,« lydet det fra børshuset.

Orviglance er ifølge Frank Hørning Andersen det første kontrastmiddel i udvikling til brug ved MR-scanning af leveren hos voksne med alvorligt nedsat nyrefunktion (~4% af markedet) og er på omkring 500-600 mio. dollar årligt.

»Disse patienter er i risiko for at udvikle den alvorlige og potentielt dødelige tilstand nefrogen systemisk fibrose (NSF), hvis de bruger de gadoliniumbaserede kontrastmidler, der er tilgængelige i øjeblikket,« lyder det i analysenotatet.

Orviglance skal forbedre påvisningen og visualiseringen af ​​fokale leverlæsioner, hvilket omfatter levermetastaser og primære tumorer, fortæller Frank Hørning Andersen. Han fremhæver, at Ascelia Pharma har det, som han betegner som en »solid« pengekasse, som »rækker langt ind i 2023«.

Læs også: Faresignal: Musk, Bezos og Zuckerberg dumper egne aktier

Millionklubben-porteføljeforvalter Michael Friis Jørgensen, der er aktiechef hos HC Andersen Capital er også kommet med et bud på tre mulige aktier til det nye år. Det kan du læse mere om i 3 mulige aktievindere til 2022: 'Det er en kvalitetsaktie, der er enormt billig'

Porteføljeforvalter Knut Gezelius er også kommet med et bud på tre aktier til 2022-porteføljen. Det kan du læse mere om i 3 'billige' aktier til 2022: 'Vi ser mindst 50 pct. kurspotentiale'

Hos Artha Kapitalforvaltning er man også kommet med et bud tre aktier, der er værd at have i 2022-porteføljen. Det kan du læse mere om i artiklen 3 aktier til 2022: 'Det er en meget veldrevet maskine'

Den danske kapitalforvalter MW Compounders har her sit bud på tre mulige vinderaktier til 2022. Det kan du læse mere om i 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Aktien handler med en stor rabat'.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Aktiechef: Kig efter value-aktier - du finder dem her

Læs også: Danske Bank advarer: Disse aktier bør du ikke have for mange af