Henter kommentarer

3 aktier til 2022: 'Det er en meget veldrevet maskine'


Hvilke aktier er værd at føje til 2022-porteføljen?

Det har Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning, et bud på. Vi taler om en langsigtet dansk kapitalforvalter, der fokuserer på danske og nordiske aktier. Det forklarer delvist, hvorfor Lars Hytting peger på de tre aktier, som han gør.

En anden rød tråd igennem de tre underliggende selskaber er deres ledelser, der på hver sin vis gør det eksemplarisk.

»Tiden med historisk lave renter bør alt andet lige ligge bag os. 2022 bliver nok et skridt i den retning, og de tre udvalgte aktier vil også kunne fungere i det miljø, som jeg tror, at vi er på vej ind i,« udtaler Lars Hytting.

Novo Nordisk
Den første aktie, som Lars Hytting peger på, er Novo Nordisk-aktien. Vi taler om et af den danske fondsbørs mest velkendte flagskib og Danmarks ubetinget største selskab målt på markedsværdi. Novo Nordisk, der opererer inden for sukkersyge og fedme, har haft et stærkt 2021. Medicinalaktien er blandt de mest stigende i C25-indekset i år.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske - det tror han venter os nu

»Det er en meget, meget veldrevet maskine med en imponerende indtjeningsevne og en imponerende evne til hele tiden at komme med ny tiltag,« udtaler Lars Hytting.

Han fremhæver, at medicinalgiganten har haft et godt 2021, hvor selskabet har været godt hjulpet på vej af Wegovy-godkendelsen i USA, mens den eksisterende produktportefølje også har gjort det rigtig godt. I 2022 forventer aktiechefen, at fedmemidlet vil blive foldet endnu mere ud.

»Jeg har svært ved at finde argumenter for, at Novo Nordisk ikke også får et godt 2022,« udtaler han.

Han tilføjer, at Novo Nordisk er en aktiedarling for mange danskere og et sted, som investorerne søger over mod, hvis der opstår usikkerhed og uro i markedet.

Du kan læse mere om Novo Nordisk i Dansk gigant rydder bordet - 5 vilde fun facts om Novo Nordisk.

ISS
Den næste aktie, der er kommet med på listen, er ISS-aktien. Den danske servicegigant har specialiseret sig inden for blandt andet kontorrengøring og kantinedrift, men har været særlig udfordret under coronanedlukningerne, hvor store dele af arbejdsstyrken har været hjemsendt fra kontorerne. Lars Hytting fremhæver i særlig grad ISS-topchefens evne til at vende tallene for den hårdtprøvede servicegigant.

Læs også: Aktiechef: Kig efter value-aktier - du finder dem her

»ISS har en af de allerdygtigste topchefer i Jacob Aarup-Andersen,« mener Lars Hytting.

Jacob Aarup-Andersen har frasolgt adskillige dele af servicegiganten for at strømline forretningen, og Lars Hytting forventer, at vi er på vej mod »et endnu sundere ISS med et endnu stærkere cashflow.« Han lægger vægt på, at man allerede ved den seneste kvartalsrapport, så at cashflowet var »blevet styrket markant«.

»Omsætningen påvirkes selvfølgelig i takt med, at man sælger fra, men det nytter ikke at holde liv i forretningsområder, som man ikke tjener penge på, eller som man ikke tjener nok penge på. Derfor forventer jeg også, at indtjeningsmarginen forbedres. Når man ser på prisfastsættelsen af ISS-aktien, så ser aktien attraktiv ud,« udtaler aktiechefen og tilføjer:

»ISS  er på ingen måde i mål, men hvis der er nogen, der kan bringe ISS i mål, så er det Jacob Aarup-Andersen,« vurderer Lars Hytting

Aktiechefen har tidligere beskrevet ISS-aktien som en af Danmarks mest undervurderede aktier. Det kan du læse mere om i 'Dansk milliardforvalter om ISS: 'Det her er den mest undervurderede danske aktie'.

Danske Bank
Den tredje aktie er Danske Bank-aktien, der har haft et udfordrende 2021. Selvom aktien er oppe med godt 10 pct, så har bankaktien ikke kunnet følge med det toneangivende danske C25-indeks. Danske Bank har i de seneste år udfordret aktionærernes tålmodighed med den ene skandalesag efter den anden, men bankaktien kan stå over for et spændende 2022, vurderer aktiechefen.

»Hvis vi ser ind i et miljø, hvor renterne stiger lidt, vil bankerne nyde godt af det, og derfor bør en del af porteføljen være i banker i 2022,« udtaler Lars Hytting.

Læs også: Det er den mest attraktive opsparingskonto i Danmark: Har du fået sat årets max ind?

Han vurderer, at Danske Banks topchef, Carsten Egeriis, har vist sig at være rigtig god for den danske storbank, og at han koncentrerer sig om at få styr på banken. For Lars Hytting at se var Danske Bank ved at blive sparet væk under den tidligere Danske Bank-topchef, Chris Vogelzang, hvor flere væksttiltag blev skåret fra.

»Det er det, som Carsten Egeriis er ved at rette op på. Det tager tid, og jeg tror på, at Danske Bank-aktien langsigtet er en god investering. Aktien er god til 2022, men også til at have liggende i aktieskuffen,« lyder det.

Der kan også gemme sig et kurshop for Danske Bank-aktie, når der kommer afklaring på en række sager, udtaler han med henvisning den forventede hvidvaskbøde efter Hvidvaskskandalen.

Lars Hytting har tidligere fremhævet Danske Bank-aktien som en aktie, han ville være tryg ved at være langsigtet investeret i. Det kan du læse mere om i 3 danske aktier til de næste 10 år: 'Det er et fantastisk selskab'.

Artha Kapitalforvaltning forvalter mere end 16 mia. kr. for 600 velhavere.

Den danske kapitalforvalter MW Compounders er også kommet med sit bud på tre mulige vinderaktier til 2022. Det kan du læse mere om i 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Aktien handler med en stor rabat'.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Gift eller i parforhold? Disse regler bør du kende

Læs også: Saxo Bank: Inflationen vil fortsætte – det vil disse aktier nyde godt af