Henter kommentarer

| Opdateret

3 mulige vinderaktier til 2022: 'Aktien handler med en stor rabat'

Foto: CHRISTOF STACHE
Vis mere

Hvilke aktier er værd at have i porteføljen i 2022?

Det har porteføljeforvalter Dan Wejse fra MW Compounders et bud på. Den danske kapitalforvalter fokuserer på selskaber, hvor de ser et stort afkastpotentiale, hvis du holder aktierne over lang tid. Et fællestræk for de 20-30 selskaber i porteføljen er derfor, at der er tale om såkaldte compounder-selskaber, som har vist, at de kan levere god og langsigtet vækst.

»Fælles for de tre aktier er, at de ikke har haft et prangende 2021, men det er gode selskaber, og det skaber et godt udgangspunkt for, at de kan stige,« udtaler Dan Wejse.

Læs også Dansk aktie kaldes fremtidens vinder - ser et brag af kurs-rebound for sig

Porteføljen er sammensat efter, at selskaberne opererer i forskellige brancher og geografiske områder for at sprede risikoen. Du opnår med andre ord ikke fordelen af porteføljen ved at købe én af aktierne, for det er porteføljens samlede eksponering, der beskytter dig. Aktierne er altså udvalgt, så de spiller sammen som et hold - på samme måde som at du ikke er garanteret en sejr, selvom du har én stjernespiller i truppen.

»Derfor er der heller ingen garanti for, at det bliver MW Compounders tre bedste aktier i 2022, men det er et bud på tre mulige vinderaktier,« fortæller Dan Wejse.

Læs også: Dansk kæmpe belønner ansatte med vild julebonus

Den første aktie, som Dan Wejse vil pege på, er Prosus, der fokuserer på e-handel, internetplatforme og cloud-forretninger. Selskabet ejer blandt andet 29 pct. af den kinesiske teknologigigant Tencent. Det kinesiske børsflagskib står bag det største sociale medie i Kina, WeChat.

Det er Prosus' klart største aktiv, og det står for omkring 85 pct. af værdien. Tencent har sammen med andre kinesiske teknologiselskaber være ramt af regulering i Kina, hvilket har påvirket Tencents aktiekurs. Det har smittet af på Prosus-aktien, men samtidig skabt fundamentet for kursmæssig revanche i 2022, forklarer Dan Wejse.

»Prosus handler med en stor discount, og de har gang i et tilbagekøbsprogram, hvor de køber egne aktier tilbage fra markedet. Vi kan godt lide, at de gør noget for at mindske rabatten, mens Prosus samtidig sidder på en masse spændende aktiver,« fortæller han.

Læs også: Aktiechef: Kig efter value-aktier - du finder dem her

Den anden aktie, som den danske kapitalforvalter fremhæver, er Novartis. Vi taler om en schweizisk medicinalkæmpe med op mod 109.000 ansatte. Medicinalaktien er i løbet af de sidste 12 måneder faldet godt 11 pct., men der er ifølge Dan Wejse tale om et medicinalselskab af høj kvalitet. Selskabet har en bred vifte af lægemidler til behandling af mange forskellige sygdomme.

»Mens Novo Nordisk især er specialiseret inden for sukkersyge, er Novartis meget bredt funderet. Vi kan godt lidt, at aktien har nogle defensive karakteristika, og mens Novo Nordisk-aktien og Roche har klaret sig godt, så har Novartis aktiemæssigt været udfordret. Det synes vi er interessant, fordi vi synes, at kvaliteten af Novartis er høj, og samtidig udbetaler selskabet 4 pct. i udbytte,« udtaler Dan Wejse.

Læs også: Læs også: Dansk milliardinvestor har købt op i tre danske aktier

Den tredje aktie, som kunne være et interessant bud til 2022-porteføljen, er chipgiganten TSMC. Selskabet er verdensførende inden for mikrochip-området og en af verdens største producenter af halvledere. Det er en branche, hvor vi også finder Samsung, mens nogle af de store kunder er Apple, Intel og Qualcomm.

»TSMC investerer meget, men har et godt afkast på deres investeringer, og de har vist en stærk vækst, som vi forventer fortsætter på grund af den øgede digitalisering,« udtaler Dan Wejse og fortsætter:

»TSMC øgede deres investeringer markant i begyndelsen af 2021, og det forventer vi vil understøtte væksten de kommende år.«

Se listen: Det var den mest shortede danske aktie i november

TSMC er helt central i produktionen af mikrochips. Selskabet har oplevet så stærk efterspørgsel, at de ikke har kunne følge med til at øge produktionen, hvilket er blevet en flaskehals for mange selskaber. Fordelen for TSMC har været, at det har kunne sælge al produktion til gode marginer. TSMC sidder et meget attraktivt sted i værdikæden og vi forventer fortsat høj efterspørgsel på TSMCs services, forklarer Dan Wejse.

»Vi er meget trygge ved TSMC's vækst, som er drevet af virksomhedens investeringer, Novartis har lavere vækst, men giver et godt udbytte og tilbyder nogle defensive egenskaber. Prosus er et godt selskab, der står til at vinde på digitaliseringen bredt set, og som vi tror vil klare sig godt, når reguleringen forhåbentlig i Kina løjer lidt af« udtaler han.

MW Compounders har tidligere beskrevet deres investeringsstil og forklaret, hvad du selv kan se efter. Det kan du læse mere om i Vil du investere mere som stjerneinvestoren? 3 ting, du kan gøre

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Dansk gigant rydder bordet - 5 vilde fun facts om Novo Nordisk

Læs også: Europas rigeste kvinde under 40 år er dansk