Henter kommentarer

Europas rigeste kvinde under 40 år er dansk


 

Den anerkendte finansielle datatjeneste Bloomberg holder skarpt øje med de rigeste mennesker i verden på i Bloomberg Billionaires Index. Listen opdateres løbende i takt med aktiemarkedets luner og rummer klodens 500 rigeste mennesker.

Netop fordi indekset opdateres løbende har vi i det seneste års tid set et heftigt kapløb mellem især Teslas Elon Musk, Amazons Jeff Bezos og modegiganten LVMH Bernarld Arnault om at bestride positionen som verdens rigeste menneske.

Men sorterer man lidt rundt i listen og filtrer listen ved kun at medtage kvinder, dernæst kun europæere og endelig kun medtagere folk under 40 år, så dukker der kun et navn frem: Agnete Kirk Thinggaard.

Læs også: Dansk kæmpe belønner ansatte med vild julebonus

Hun bor såmænd lidt uden for Horsens i Østjylland og er uddannet med en bachelorgrad i psykologi fra Aarhus Universitet, oplyser Bloomberg.

Her i Danmark kender vi hende bedst som OL-rytter og som en del af LEGO-famillien, da hun er datter af Keld Kirk Kristiansen. Og det er naturligvis hendes aktiepost i Legos moderselskab Kirkbi A/S, der giver hende den flotte topplacering som rigeste kvinde under 40 år i Europa.

Til højre ses kronprinsesse Mary med Agnete Kirk Thinggaard. Vis mere

Mens Bloombergs Billionaires Index er eminent til at fange de løbende placeringer blandt personer, hvor formuen kan opgøres præcist via aktiemarkedet, skal den måske tages med et gran salt, når det gælder unoterede virksomheder som LEGO. Således mener Bloomberg, at Agnete Kirk Kristiansens formue er faldet 771 mio. dollar og nu »kun« er 6,2 mia. dollar svarende til 40,9 mia. kr.

Boomberg oplyser, at de selv foretager værdiansættelser af de unoterede virksomheder på baggrund af gængse nøgletal.

LEGO ellers meldt om endnu et fantastisk regnskab så sent som i september, hvor koncernen meldte om en stigning i omsætningen på 43 pct. til 23 mia. kr. i første halvår 2021.

Læs også: Gift eller i parforhold? Disse regler bør du kende

Læs også: Det er den mest attraktive opsparingskonto i Danmark: Har du fået sat årets max ind?