Henter kommentarer

| Opdateret

Vestas kaldes fremtidens vinder - milliardforvalter ser et brag af kurs-rebound for sig


Vestas-aktien har haft et udfordrende 2021.

Der er dog en chance for, at aktien skyder i vejret på kort sigt, vurderer Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning. Han har længe talt varmt for den danske vindmølleproducent, men også fremhævet, at selskabet er løbet ind i flere udfordringer i 2021.

»Kortsigtet kan der ligge et brag af en »rebound-case«, men det kan også være en faldende kniv, man forsøger at gribe,« lyder det fra Lars Hytting.

Læs også: Europas rigeste kvinde under 40 år er dansk

Udfordringerne ses delvist afspejlet i kursudviklingen. Sidens aktien toppede i kurs 312 i begyndelsen af januar, er vind-aktien faldet tilbage til kurs 218. Det svarer til et fald på mere end 30 pct.

Lars Hytting hæfter sig ved, at der er begyndt at tikke ordrer ind hos Vestas, men at markedet stadig er skeptisk over for udviklingen. Nyhedsflowet skal for aktiechefen at se være mere positivt for at undgå skepsis fra markedet. Lars Hytting holder dog fast i, at det danske selskab rummer et kæmpe potentiale.

Læs også: Stemningen er vendt: »Hvis man sprang af i forgårs, gjorde man det på et kritisk tidspunkt«

»For god ordens skyld, langsigtet er Vestas er af de bedste investeringer, en af fremtidens vindere,« lyder det fra aktiechefen.
Han har tidligere fremhævet Vestas-aktien som en af de tre aktier, som han ville turde satse på i porteføljen på helt langt sigt.

»Jeg ved godt, at der er stigende konkurrence fra for eksempel vand- og solenergi, men Vestas er i mine øjne den bedste udvikler af vindmøller og vil også blive ved med at være det. De vil sandsynligvis blive ved med at være markedsledende fremover,« udtalte Lars Hytting i den forbindelse. Det kan du læse mere om i 3 danske aktier til de næste 10 år: 'Det er et fantastisk selskab'.

Lars Hytting har udnyttet den seneste tids kursfald ved at samle op i tre danske aktier. Det kan du læse mere om her.

Artha Kapitalforvaltning fokuserer på danske og nordiske aktier og forvalter mere end 16 mia. kr. for 600 velhaverfamilier.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Gift eller i parforhold? Disse regler bør du kende

Læs også: Det er den mest attraktive opsparingskonto i Danmark: Har du fået sat årets max ind?