Henter kommentarer

Danske Bank advarer: Disse aktier bør du ikke have for mange af


Pas på med at lade vækstaktierne fylde for meget i din portefølje.

Sådan lyder rådet fra Danske Banks seniorstrateg Natalia Setlak i en kommentar. Det sker med henvisning til rækken af rentestigninger, der er på vej til rulle indover aktiemarkedet i 2022 og 2023. Vækstaktier dækker over aktier i selskaber, der forventes at skabe stor indtjening i fremtiden.

Læs også: 3 mulige aktievindere til 2022: 'Det er en kvalitetsaktie, der er enormt billig'

»Den negative påvirkning af højere renter er typisk størst for vækstaktier, hvor investorer i høj grad betaler for en forventet fremtidig vækst i selskabernes indtjening. Det er lidt teknisk, men skyldes at højere renter reducerer den såkaldte nutidsværdi af den forventede fremtidige indtjening. Hav derfor ikke alt for ensidigt fokus på vækstaktier i en periode med stigende renter, men sørg derimod for en god balance i din portefølje,« forklarer hun.

Snakken om rentestigninger har fået fornyet kraft, efter den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften signalerede, at den formentligt vil hæve renten tre gange inden udgangen af 2022.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske - det tror han venter os nu

Natalia Setlak har derfor også et bud på, hvilke aktier du bør sørge for at have nogle af i porteføljen.

»Finansaktier performer typisk godt i perioder med god vækst og stigende renter, og i øjeblikket anbefaler vi da også investorer at have en overvægt af finansaktier i porteføljen,« forklarer strategen.

Læs også: Aktiechef: Kig efter value-aktier - du finder dem her

Selvom udsigten til rentestigninger kan give nervøse trækninger hos nogle investorer, så afspejler rentestigninger, at økonomien er robust, forklarer Natalia Setlak.

»I Danske Bank forventer vi nu, at Fed hæver renten tre gange i 2022 (i juni, september og december) og fire gange i 2023, og det er markant mere, end vi forventede for blot et halvt år siden – og i øvrigt også et meget hurtigere opstramningstempo end efter finanskrisen.,« forklarer hun i sin kommentar.

Danske Bank forventer ikke større tilbagefald på aktiemarkedet, men investorer skal dog forberede sig på at opleve mindre aktiedyk, påpeger hun.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Vild udvikling i norske aktier: Coronavindere savet over - taberne er sendt i vejret

Læs også: 3 'billige' aktier til 2022: 'Vi ser mindst 50 pct. kurspotentiale'