Henter kommentarer

3 'billige' aktier til 2022: 'Vi ser mindst 50 pct. kurspotentiale'


Hvilke aktier er værd at føje til 2022-porteføljen?

Det har Knut Gezelius, der er porteføljeforvalter hos den norske kapitalforvalter Skagen Fondene, et bud på. Han står i spidsen for fonden ‘SKAGEN Global’, hvor der satses på selskaber af høj kvalitet, og som er billige målt på nøgletallene, når der investeres på langt sigt – eksempelvis fordi de er undervurderede, oversete eller upopulære.

Porteføljeforvalteren peger på tre aktier, som Skagen Global tror på i det nye år. Han understreger, at man arbejder med en investeringshorisont på tre-fem år, så det hører med til ligningen, hvis du overvejer en af aktierne til 2022-porteføljen.

»Den opadgående bevægelse i aktiekursen er ikke altid en lige linje op,« forklarer Knut Gezelius.

Canadian Pacific
Den første aktie, som kapitalforvalteren fremhæver, er Canadian Pacific-aktien. Det er »uden tvivl det bedst drevne jernbaneselskab i Nordamerika,« lyder det.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske - det tror han venter os nu

Selskabet er ved at fusionere med det lille amerikanske jernbaneselskab Kansas City Southern, og hvis fusionen går igennem, vil virksomheden være det eneste jernbaneselskab med et enkelt netværk, der forbinder tre lande på kontinentet (USA, Canada, Mexico). Det unikke fodaftryk med canadisk kyst-til-kyst-adgang giver virksomheden en formidabel konkurrencefordel, som tilsyneladende er undervurderet af markedet, fortæller Knut Gezelius.

»Canadian Pacific-aktien har samtidig en god prisfastsættelse, solide vækstudsigter og flere lovende ESG-initiativer. Det er en velegnet kandidat til en langsigtet portefølje, da den sandsynligvis vil klare sig godt over tid. Tænk på det, der ligner et lokomotiv, der støt kværner opad,« lyder det fra Knut Gezelius, der tilføjer:

»Vi beregner den underliggende fair value-værdi (for aktien, red.) et par år ude i fremtiden til at være 50-60 pct. højere end nutidens aktiekurs.«

DSV
Den næste aktie, som Knut Gezelus fremhæver, er en af de store vindere på det danske aktiemarked i 2021. Vi taler om logistikæmpen DSV, der har specialiseret sig i fragt af varer til vands, lands og i luften.

»Skalafordelen ved forretningsmodellen er stadig undervurderet, og vi ser, at virksomheden er i stand til at vokse både organisk og via M&A (fusioner og opkøb, red.) i de kommende år,« forklarer Knut Gezelus.

Læs også: 3 aktier til 2022: 'Det er en meget veldrevet maskine'

Investeringscasen har for ham at se valgmulighed fra mange vinkler, herunder at genvinde markedsandele efter GIL- og Panalpina-opkøbene, forbedre road-franchisen og at udføre udvalgte opkøb.

»DSV-aktien er i sagens natur noget volatil, men langsigtede investorer kan kapitalisere på udsvingene. Vi bemærker, at DSV-aktien i øjeblikket ser væsentligt undervurderet ud, og vores proprietære analyse peger i retning af en indre værdi et godt stykke nord for 2.000 kr. pr. aktie, altså mindst 50 pct. upside,« lyder det fra Knut Gezelus.

Estee Lauder
Den førende skønhedsfranchise Estee Lauder har ifølge Knut Gezelius et diversificeret globalt fodaftryk og en produktportefølje af topkvalitet. Derfor er det stadig en langsigtet favorit hos SKAGEN Global.

Læs også: Aktiechef: Kig efter value-aktier - du finder dem her

»Virksomheden ansætter de bedste folk, fungerer på en meritokratisk (belønner efter fortjeneste, red.) måde og er derfor konsekvent foran konkurrenterne,« lyder det fra Knut Gezelius, der fremhæver, at Estee Lauder har et »aktionærvenligt ledelsesteam med imponerende kapitalallokeringsevner,« lyder det fra porteføljeforvalteren.

Hos Skagen Global anbefaler man i øvrigt alle, der er interesserede i aktien at læse bogen 'The Company I Keep: My Life in Beauty' (2020), der er en biografi om Leonard Lauder, søn af grundlæggeren Estée Lauder.

Læs også: 3 mulige aktiejuveler: 'Den kan stige 75 pct. de næste 2-3 år'

Hos Artha Kapitalforvaltning er man også kommet med et bud tre aktier, der er værd at have i 2022-porteføljen. Det kan du læse mere om i artiklen 3 aktier til 2022: 'Det er en meget veldrevet maskine'

Den danske kapitalforvalter MW Compounders har her sit bud på tre mulige vinderaktier til 2022. Det kan du læse mere om i 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Aktien handler med en stor rabat'.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Gift eller i parforhold? Disse regler bør du kende

Læs også: Saxo Bank: Inflationen vil fortsætte – det vil disse aktier nyde godt af