Henter kommentarer

Danske Bank: Visse it-selskaber kan vinde på genåbningen


Flere it-aktier kan stå til at vinde på genåbningen af økonomierne.

Det vurderer Danske Banks senior investeringsstrateg, Lars Skovgaard Andersen, ifølge Børsen. Han peger på, at aktier, der er eksponeret mod kortbetalinger kommer til at nyde godt af, at økonomierne åbner efter de omfattende coronanedlukningerne. Det er en branche, hvor man finder betalingskæmper som Mastercard, Visa og Fiserv, skriver avisen.

»Kortbetalinger er en genåbningshistorie. Selvom man har brugt kort til at handle online, så vil antallet af kortbetalinger stige, når man kan bevæge sig ud. Men de befinder sig i it-sektoren, og de har dermed haft et negativt flag hængende over hovedet, mens investorerne er rullet fra vækst til valueaktier,« siger Lars Skovgaard Andersen til Børsen.

Her ses folk i Miami Beach i Florida i USA 15. marts 2021 Vis mere

En af dem, der har set et potentiale i Mastercard-aktien er den norske kapitalforvalter Skagen Fondene. I januar udtalte porteføljeforvalter Knut Gezelius nedenstående om betalingskortkæmpen over for Euroinvestor.

»Mastercard ser attraktivt ud på disse niveauer, efter de globale rejsebegrænsninger begrænsede indtægterne fra dets lukrative rejsesegment. Selvom vi ikke har noget særligt indblik i, hvornår de globale rejser vil genoptages, mener vi, det er et spørgsmål om hvornår, ikke hvis, og så Mastercard skal se en stigning i omsætningsvæksten,« udtalte Knut Gezelius til Euroivestor.

Du kan klikke på de enkelte aktier ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Se også: 3 aktier til 2021: 'Forretningen er en pengemaskine'

Læs også: Lau Svenssen: 5 mulige genåbnings-vindere