Henter kommentarer

Dansker får kæmpe skattesmæk efter at have tjent millioner på bitcoin


 
Hvad er Dow Jones? Det kan du få svar på i videoen ovenfor
Vis mere

En dansk mand, der købte bitcoin tilbage i 2011 for 12.000 kr., og som har tjent styrtende med penge penge på den digitale valuta, kan se frem til et heftigt skattesmæk, skriver Berlingske på baggrund af en historisk dom i Vestre Landsret, der blev afsagt i sidste uge.

Da danskeren købte sine første bitcoins, kostede de omkring 1 dollar, og på et tidspunkt valgte manden at sælge en del af sin beholdning og scorede dermed en gevinst på over 10 mio. kr., og her opstod der tvivl om beskatningen.

Der findes ingen særlige skatteregler for handel med kryptovalutaer, og derfor skal gevinster kun medtages på indkomstopgørelsen, hvis investeringen er foretaget med henblik på at tjene penge.

»Dengang var bitcoins tant og fjas for feinschmeckerne, kan du sige. Så det er faktisk lidt imponerende, at retten når frem til, at han allerede i 2011 forventede, at han senere kunne tjene millioner på handlen. Det har jeg altså svært ved at se for mig,« siger Henning Boye Hansen til Berlingske, der er chefkonsulent hos BDO og har fulgt området i mange år.

Bitcoin-kursen lyder i dag på knap 48.000 dollar. Tilbage i april toppede kryptovalutaen, som blev handlet til 60.000 dollar.

Læs også: Investorer dropper danske aktier: De er blevet for dyre

Læs også: 4 grønne aktier: 'Det kan blive den næste Ørsted'