Henter kommentarer

Danskernes aktieformuer sætter ny vild rekord


Det seneste år er danskerne væltet ind på aktiemarkedet, og det afspejler sig også i tallene for de danske husholdningers aktiebeholdninger, der i maj satte ny rekord.

Aktiebeholdningerne steg med knap 5 mia. kr. i sidste måned. Det betyder, at husholdningernes samlede aktieformue nu lyder på 564 mia. kr.

Det viser dugfriske tal fra Nationalbanken.

»​På lidt over et år er danskernes aktieformuer braget op med mere end 200 mia. kr. Det svarer til en stigning på ikke mindre end 57 pct., hvilket resulterer i en ny rekord på den front, hvor de kraftige stød til aktiemarkederne i krisens indledning altså i den grad bliver sat til vægs. Den altdominerende årsag til, at der er vokseværk i de danske aktieformuer, er kursstigninger og ikke, at danskerne aktivt har været ude at købe op på aktiemarkederne,« lyder det fra privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, Brian Friis Helmer, i en skriftlig kommentar til de nye tal.

Også danskernes indlånskonti bugner. Ved udgangen af maj lød danskernes samlede indlån på 1.041 mia. kr., viser tal fra Nationalbanken.

Læs også: Nordnet om lille dansk aktie: Er der en ny skuffelse på vej?

Læs også: Professor advarer mod tendens: 'Så er det tid til at gå ud af markedet'