Henter kommentarer

Nordnet om lille dansk aktie: Er der en ny skuffelse på vej?

Foto: BioPorto
Vis mere

Det lille danske biotekselskab BioPorto står over for en ny deadline.

Det påpeger Nordnets investeringsøkonom Per Hansen, der henviser til, at diagnostikvirksomheden har sat udgangen af 2. kvartal for endelig be- eller afkræftelse af covid-19 testen. Den frist udløber om 2 dage, dvs. 30. juni.

»Er der endnu engang tale om et datomæssigt luftkastel, hvor store planer ser flot ud på papir, men ender med ikke at blive til noget? Eller vil BioPorto denne og for en gangs skyld ikke kun levere inden for en eller anden frist, men også levere et opløftende budskab til investorerne?,« lyder det fra Per Hansen.

BioPortos store satsning er en nyretest, men selskabet har gentagne gange fortalt aktiemarkedet om, at BioPorto er ved at få afprøvet en Covid-19-test, der er baseret på spyt. Testen bliver foretaget på UC Davis i Californien, men aktionærerne mangler stadig at høre, hvad testresultaterne viser. Aktionærerne var elles blevet lovet, at resultaterne skulle »foreligge lige før eller lige efter nytår,« bemærker Per Hansen.

Læs også: Dansk biotektopchef i overraskende exit: Derfor stopper jeg

I mellemtiden har BioPortos aktionærer måtte læse med i, hvordan BioPortos finansdirektør, Ole Larsen, er rejst videre. Det samme har selskabets topchef, Peter Mørch Eriksen, tænkt sig at gøre om seks måneder. Oveni det har BioPortos bestyrelsesformand holdt det, som investeringsøkonomen betegner som et »brandudsalg« af formandens egen BioPorto-aktier.

»Den medfølgende kommentar om at det er 'af personlige årsager' og 'det skal man ikke lægge noget specielt i', afspejler den 'investeringsopfattelse', der har været hos BioPorto: Forventningsstyring har været en by i Rusland. Deadlines er blevet overskredet. Sense of urgency har været fraværende. Udviklingen med covid-19 testen er i den henseende ikke noget særsyn, men »business as usual«. Desværre,« lyder kritikken fra Per Hansen.

BioPorto-aktien er inden for de sidste tre måneder faldet med mere end 30 pct. Du kan se her, hvordan aktiekursen har udviklet sig, og se flere detaljer om den danske virksomhed.

Læs også: Bioporto-aktien fortsætter rædselsuge efter formands brandudsalg

Læs også: Formand sælger aktier i dansk biotekselskab