Henter kommentarer

Danskernes aktieformuer sætter ny vild rekord


Danskerne handler aktier som aldrig før, og i august blev der føjet yderligere 15 mia. kr. til de danske husholdningers aktiebeholdninger.

Det afslører nye tal fra Nationalbanken.

I alt lyder de danske husholdningers aktiebeholdning nu på i alt 626 mia. kr., og det er rekordhøjt, lyder det fra Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank.

»Sommeren blev afsluttet på bedste vis for de danske aktieformuer med endnu en rekord. Faktisk er det syvende måned i streg, at aktieformuerne stiger, og det meste af 2021 har derfor stået i rekordernes tegn. Danskerne har derfor fået lagt mere end 250 mia. kr. til deres aktieformuer siden den turbulente tid i coronakrisens indledning,« skriver han i en kommentar tirsdag morgen.

Siden coronakrisen indtog Danmark er aktieformuerne steget med 255 mia. kr. Det svarer til en stigning på 69 pct.

»Stort set lige meget, om vi ser mod bolig- og pensionsformuer eller danskernes bugnende bankindlån er der massiv fremgang at spore. Så set over en bred kam fremstår danskerne solide og meget velpolstrede,« skriver Brian Friis Helmer.

Om september måned også vil ende ud en rekord for de danske husholdningers aktiebeholdninger, står uklart.

I august gik C25-indekset frem med knap 3 pct., men i september ser det lidt mere gråt ud. Indekset, der omfatter de 25 mest omsatte aktier i Danmark, er nede med cirka 2 pct.

Læs også: Så mange danskere risikerer at blive ramt af højere aktieskat

Læs også: De lokker med løfter om hurtige og store gevinster – og lykkes med at snyde for millioner