Henter kommentarer

Den er buldret frem med 600 procent – storbank ser stadig potentiale


Traditionelle finansinstitutioner har i mange år vendt kryptovaluta ryggen, og har stemplet aktiverne til at være alt for risikable.

Men nu ser det amerikanske finanshus Morgan Stanley potentiale i en bank, der tog chancen og gav dens kunder mulighed for at opbevare kryptovaluta, skriver CNBC.

Det drejer sig om den San Diego-baserede bank for fintech og kryptovaluta, Silvergate Capital.

Mandag indledte Morgan Stanley dækning af aktien, der i løbet af det seneste år, er drønet afsted med en stigning på mere end 600 pct. Finanshuset har en købsanbefaling på aktien og et kursmål på 158 dollar.

Tirsdag før handlen er skudt i gang på den anden side af Atlanten, koster en aktie i Silvergate Capital 110,49 dollar. Morgan Stanley vurderer altså at der kan være udsigt til en stigning på cirka 42 pct.

Silvergate Capital er på kort tid vokset, og derfor ville det ifølge Morgan Stanley være »upassende« at kategorisere banken som en traditionel en af slagsen, skulle finanshuset have skrevet i en note ifølge CNBC.

I stedet sammenligner Morgan Stanleys analytiker Ken Zerbe selskabet med store selskaber i finanssektoren som Visa, Mastercard og Paypal.

Tidligere på året udarbejdede aktiechef i Saxo Bank, Peter Garnry, en liste over 18 aktier, hvor man kan blive eksponeret for kryptobølgen uden selv at kaste sig over de digitale mønter.

Se listen hele listen, hvor også Silvergate Capital indgår, her.

Læs også: De lokker med løfter om hurtige og store gevinster – og lykkes med at snyde for millioner

Læs også: Denne form for investering har fået tæsk i år