Henter kommentarer

Derfor dykker Vestas


 
Hvad betyder forventninger?
Vis mere

Et sløjt regnskab fra en amerikansk rival har tirsdag sendt Vestas-aktien hastigt baglæns, da det indikerer, at det kan trække ud for vindmølleproducenterne at få styr på indtjeningen.

Ved 13.35-tiden ligger Vestas 5,6 pct. lavere i 160,82 kr.

Nedturen satte ind allerede klokken 12.20, efter at det amerikanske industrikonglomerat General Electric, GE, leverede regnskabstal for blandt andet sin vedvarende energidivision, GE Renewable Energy.

Driftsresultatet i GE Renewable Energy viser et underskud i andet kvartal på 419 mio. dollar, eller knap 3,1 mia. kr., mod et tab på 99 mio. dollar året før.

Læs også: Populær aktie sætter forventningerne op

»Det vidner om de udfordringer, som vindmølleindustrien står over for. Samtidig nævner GE, at det ikke længere venter en forbedring af lønsomheden i andet halvår, så generelt set er det negative udmeldinger for vindmølleindustrien, herunder Vestas,« siger Janne Vincent Kjær, analysechef i Jyske Bank. til MarketWire.

Hun understreger dog også, at der er en grad af selskabsspecifikke forhold forbundet med nedturen for GE Renewable Energy, der måtte se driftsmarginen forværret til negative 13,5 pct. fra negative 2,4 pct. året før.

Derfor regner Janne Vincent Kjær heller ikke med, at man vil se samme pres på marginen for de øvrige vindmølleproducenter.

Læs også: EU enige om gasaftale

Samme vurdering har Sydbanks analysechef Jacob Pedersen.

Han peger på, at General Electric presses af færre ordrer på sit amerikanske hjemmemarked, som udgør en noget større andel af salget, end det er tilfældet for Vestas.

Desuden tyder en passus i regnskabet på, at General Electric også har nogle kvalitetsudfordringer, som i sagens natur er selskabsspecikke, og jo altså ikke er et generelt problem, som også vil presse indtjeningen i Vestas.

»Så jeg synes, at det er en hård reaktion, hvis det er sådan, at Vestas-aktien falder meget kraftigt på det her,« siger Jacob Pedersen.

.\˙ MarketWire