Henter kommentarer

| Opdateret

Derfor er der gang i den danske aktiefest


Den danske aktiefest er i fuld gang.

De danske eliteaktier - målt på C25-indekset - ligger helt tæt på indeks 2000, og smyger sig med andre ord op ad den højeste indekskurs nogensinde. Det skriver Berlingske.

Investorerne jagter kvalitetsaktier, lyder forklaringen fra Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen. Der er samtidig en frygt i markedet for konsekvenserne af, at den kinesiske ejendomsgigant Evergrand kollapser, hvilket gør at investorerne søge mod bestemte aktier, uddyber han.

»Evergrande øger risikoen for lavvækst i kinesisk økonomi og dermed i verdensøkonomien. Hvis man vil finde et indeks, som ikke er så afhængig af vækst i verdensøkonomien, har det hen over den seneste periode vist sig at være det danske indeks,« siger Jacob Pedersen til Berlingske.

Danske aktier har - målt på C25-indekset - oplevet en stigning på godt 20 pct. siden årets begyndelse. Kursfesten har været endnu vildere, hvis man ser på det toneangivende amerikanske aktieindeks S&P 500-indeks, der er steget 26 pct., mens svenske aktier - målt på OMX30-indekset- er steget hele 26 pct.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på den enkelte aktie i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Lau Svenssen: Turbulensen på aktiemarkedet er knap nok begyndt

Læs også: Nordnet om Evergrande: 'Jeg tror det var et forvarsel'