Henter kommentarer

'Det er min suverænt største position'


Den suverænt største aktieposition i hans portefølje er Jyske Bank-aktien.

Det fortæller investor Jens Løgstrup i torsdagens udgave af Millionærklubben. Han forsøger med egne ord at finde aktier, der ikke er populære, og som er for billige, men som rummer potentialet til at blive dyre. Jyske Bank lever i hans øjne op til det, fordi den prissat for billigt.

Han sammenligner – lidt forenklet – Jyske Bank med en papkasse, der indeholder 33 mia. kr. i kontanter. Hvert år kommer der 2,7 mia. kr. efter skat oveni i papkassen. Det interessante ved papkassen (læs banken) er ifølge ham, at den kun koster 19,5 mia. kr.

»Du køber en 1 kr. for kun 60 øre. I en situation, hvor verden har nulrente eller negativ renter, så er det et fantastisk regnestykke,« udtaler Jens Løgstrup.

Han hæfter sig samtidig ved Jyske Banks aktietilbagekøbsprogrammer, og han forventer, at der kommer flere af dem i fremtiden. Når banken køber aktier tilbage, må kursen alt andet lige ventes at stige, forklarer han.

Den helt store joker i sådan en situation er ifølge ham tilbagekøbet af egne aktier. Det er en garant for kursudviklingen, mener han, fordi hvis aktietilbagekøbsprogrammerne ikke bliver populære, så vil skeptikerne på et eller andet tidspunkt være væk, og så vil du se kursstigningerne, lyder det fra Jens Løgstrup.

»I min bog handler det om, hvad der er billigt og hvad der er fremtid i,« udtaler han.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Legendarisk, optimistisk finansprofessor slår alarm: »Markedet er uforberedt«

Læs også: Aktiechef: Investorerne skal rette fokus mod regnskabssæsonen