Henter kommentarer

| Opdateret

Det forventer Novo Nordisk af 2022


Novo Nordisk forventer i 2022 en omsætningsvækst på 6-10 pct.

Det oplyser den danske børskæmpe i forbindelse med, at det har fremlagt regnskabstal for fjerde kvartal. Det kan du læse mere om her.

Novo Nordisk forventer desuden en vækst i indtjeningen (EBIT-vækst) på 4-8 pct.

Læs også: Novo vil forkæle investorerne - udbytteregn og aktietilbagekøb på vej

Dermed flugter Novo Nordisks guidance med forventningerne, bemærker Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, i en kommentar onsdag morgen.

Novo Nordisk forventer en vækst i indtjeningen i spændet 4-8 pct., hviket er inden for analytikernes samlede vurdering, der lyder på 5,4 pct.

Han hæfter sig ved, at Novo Nordisk guider med en omsætningsækst på 6-10 pct, mens analytikerne samlet set har sat næsen op efter 7,8 pct.

Læs også: Milliarderne ruller ind hos Novo Nordisk

»Vi er meget tilfredse med den tocifrede salgsvækst i 2021 og de fremskridt, vi har gjort med vores strategiske forhåbninger. Resultaterne afspejler, at næsten 35 millioner mennesker med diabetes nu nyder godt af vores behandlinger på verdensplan,« lyder det fra Novo-topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, der tilføjer:

»Inden for fedme gør vi fremskridt med at løse Wegovy-forsyningsproblemet, og vi forventer at kunne imødekomme efterspørgslen fra mennesker, der lever med fedme i USA i anden halvdel af 2022.«