Henter kommentarer

| Opdateret

Milliarderne ruller ind hos Novo Nordisk


Novo Nordisks salg er vokset og sikrer den danske børskæmpe et resultat på 48 mia. kr.

Det viser friske regnskabstal fra den danske medicinalgigant onsdag.

Der er tale om et af verdens største medicinalselskaber, der har specialiseret sig inden for diabetes- og fedmeområdet. Fokus har især været udviklingen af diabetesforretningen, hvor man finder eksempelvis finder Novo Nordisks GLP-1-analog Ozempic, men også Novos fedmeforretning, hvor man finder midlerne Saxenda og Wegovy.

Novo Nordisk landede en omsætning på godt 140 mia. kr.

Læs også: Det forventer Novo Nordisk af 2022

Til sammenligning havde Novo Nordisk en omsætning på knap 127 mia. kr. i 2020. Der er dermed tale om omsætningsvækst på 11 pct. målt i danske kr.

Driftsoverskuddet før renter og skat (EBIT) blev 56 mia. kr., mens det i 2020 lød på 54 mia.

På den nederste bundlinje - resultatet efter skat - leverede Novo Nordisk et overskud på næsten 48 mia. kr. Det lød i 2020 på 42 mia. kr.

Læs også: Novo vil forkæle investorerne - udbytteregn og aktietilbagekøb på vej

»Vi er meget tilfredse med den tocifrede salgsvækst i 2021 og de fremskridt, vi har gjort med vores strategiske forhåbninger. Resultaterne afspejler, at næsten 35 millioner mennesker med diabetes nu nyder godt af vores behandlinger på verdensplan,« lyder det i en forberedt kommentar til regnskabet fra Novo-topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Lau Svenssen: Novozymes har udnyttet sit råderum

Læs også: Novo Nordisk-analytiker: Det vil komme i fokus