Henter kommentarer

Det mener analytikerne om Apple-aktien


Den amerikanske teknologigigant Apple er med sin markedsværdi på 2920 mia dollar stadig verdens mest værdifulde selskab.

I løbet af de sidste 12 måneder er aktien samtidig steget med over 49 pct. Men hvad er udsigterne for aktien fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Apple-aktien, så mener de, at der er meget at komme efter i teknologigiganten.

Læs også: Inflationschok i Europas største økonomi

Der er ifølge Bloomberg 48 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har hele 38 en købsanbefaling, 9 analytikere har en hold-anbefaling, mens kun 1 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så vurderer de et kurspotientiale for Apple-aktien på 6,9 pct.

De vurderer, at Apple-aktien kan bevæge sig imod 191 dollar.

Den, der er mest positiv over for Apple-aktien, er finanshuset Phillip Securities, der har en købsanbefaling og et kursmål på 214 dollar. Et lignende synspunkt finder man hos finanshusene Morgan Stanley og JP Morgan, der ligeledes har en købsanbefaling samt et kursmål på 210 dollar.

Den eneste analytiker der er at finde i modsatte ende af skalaen, er finanshuset Morningstar , der har en salgsanbefaling og et kursmål på 130 dollar.

Læs også: Vestas stiger - det er der sket

Læs også: Chefstrateg: Husk det i din portefølje