Henter kommentarer

Det skal du være opmærksom på, når du investerer i en ETF

(ARKIV) Penge fotograferet i København torsdag den 26. juli 2018. Sedler og mønter afløses af kort og mobilbetalinger under coronakrisen. Den sundhedsmæssige effekt er ikke sikker, men tendensen er ikke desto mindre klar. Det skriver Ritzau, mandag den 6. juli 2020.. (Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Penge fotograferet i København torsdag den 26. juli 2018. Sedler og mønter afløses af kort og mobilbetalinger under coronakrisen. Den sundhedsmæssige effekt er ikke sikker, men tendensen er ikke desto mindre klar. Det skriver Ritzau, mandag den 6. juli 2020.. (Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix) Foto: Kristian Djurhuus
Vis mere

Har du sat penge i en international ETF-fond, og har du svært ved at gennemskue, hvordan du bliver beskattet? Så er der bestemte overvejelser, du bør overveje, skriver Børsen, der har talt med skatteekspert og partner hos PwC, Per Ørtoft Jensen.

»For de fleste vil det være en god idé at benytte sig af aktiesparekontoen. Det er administrativt simpelt, for der klarer banken og Skat det for dig. Og her er der tale om lagerbeskatning på 17 procent, uanset hvad du investerer i,« siger han til avisen og tilføjer, at har man et tab på en ETF, som man har investeret via frie midler, beskattes tabet som kapitalindkomst og bliver direkte modregnet på ens årsopgørelse.

For investeringer baseret på pensionsmidler lagerbeskattes alt med 13,5 procent. Er det i stedet frie midler, man investerer for, bliver det en anelse mere kompliceret. ETF-fonden lagerbeskattes nemlig som aktieindkomst, hvis fonden er registreret på den årlige positivliste, Skat udsender. Er ETF-fonden ikke registreret på listen, bliver de i stedet lagerbeskattet som kapitalindkomst.

Overstiger man de 56.500 kroner i aktieindkomst, man bliver beskattet 27 procent af, er det ifølge Per Ørtoft Jensen ikke en fordel at have en ETF på positivlisten. Så vil man nemlig ende med en beskatning ned fra 25 og op til 37 procent, forklarer han til Børsen.

Læs også: Spar 900 kroner: Her er det billigst at have aktiesparekonto

Læs også: Ny liste klar for 2021: Her er alle godkendte ETF'er