Henter kommentarer

Efter stor annoncering: 'Aktien kommer formentlig til at styrtdykke'


 

SAS-aktien kommer til at falde til bunds onsdag.

Sådan lyder forudsigelsen fra aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen. Forudsigelsen kommer efter, at selskabet har meldt ud om den nye ejerkreds. Læs mere her.

»I morgen kommer vi formentlig til at se et styrtdyk. Jeg har ventet på det længe, men det må komme i morgen,« siger Jacob Pedersen til Euroinvestor tirsdag kort tid efter annonceringen.

Han har længe advaret de nuværende aktionærer om, at SAS-aktien var uden værdi. Sydbank anbefaler fortsat at sælge aktien, som det også fremgår af bankens hjemmeside.

Nu står det klart, at SAS skal afnoteres, og de nuværende aktionærer får ikke noget for deres aktier.

»De store tabere bliver aktionærerne sammen med Apollo, som er blevet sat udenfor døren. I stedet får man Castlelake, som minder om Apollo,« siger Jacob Pedersen.

Castlelake er en fond, som bliver en af de nye ejere af flyselskabet foran næsen af fonden Apollo Global Management efter en budrunde.

Udover Castlelake og den danske stat bliver det store flyselskab Air France-KLM en del af ejerkredsen, og det er en stor nyhed, ifølge aktieanalysechefen.

»Det er et voldsomt nybrud kommercielt set,« siger Jacob Pedersen.

Årsagen til, at dette skulle have stor betydning, er, at SAS og Air France-KLM er medlemmer af hver deres konkurrerende alliancer. Alliancer består af forskellige flyselskaber som samarbejder om ruter. Det nye ejerskab kan betyde et skift til alliancen Sky Team.

»SAS har været en del af Star Alliance i årtier, men nu skal danskerne formentlig til at lære nogle nye flyselskaber at kende, når de skal videre fra SAS-destinationer,« siger Jacob Pedersen.

Det nye skifte kan dog skabe sure miner blandt SAS nuværende samarbejdspartnere, ifølge Jacob Pedersen. 

»Det går nok lige et kvartaler før man kan komme over i Sky Team. Jeg tænker ikke, at det kommer til at gøre livet lettere for SAS,« siger Jacob Pedersen.

SAS har tidligere meldt ud, at man ønskede at hente 9,5 mia. svenske kr., Jacob Pedersen påpeger dog, at man kun får 5,2 mia. svenske kr. gennem kapitalrejsning, mens 7,7 mia. svenske kr. kommer gennem konvertibel gæld, hvilket er gæld, som kan laves om til aktier på et senere tidspunkt.

Derfor bliver den nye aftale ikke så optimal som muligt for det skandinaviske flyselskab, ifølge Jacob Pedersen.

»SAS' balancer og kapitalstruktur bliver ikke løst på nær en så lækker måde, som jeg havde håbet på,« siger Jacob Pedersen.

SAS-aktien fløj op tirsdag efter annonceringen af pressemødet. Aktien var oppe og stige med 40 pct. før den faldt tilbage til en stigning på omkring 16 pct. Læs mere her.

Læs også: Dansk folkeaktie kastet ud i markant fald – det er der sket

Læs også: Formueforvalter om dansk aktiedarling: Den er værd at eje