Henter kommentarer

Efter vilde udsving: Orphazyme fortsætter nedtur


Den danske biotekaktie Orphazyme fortsætter med at falde efter at have været genstand for vilde udsving.

Onsdag middag er aktien, der i går tirsdag lukkede i et fald på 6,34 pct., nede med 7,17 pct.

Tidligere onsdag var aktien nede med mere end 8 pct.

Det var både den danske og amerikanske notering, der i sidste uge fik Orphazyme-aktien til at løbe med flere overskrifter. Torsdag blev handlen med selskabets amerikanske aktie suspenderet flere gange, efter kursen røg i vejret uden noget selskabsnyt.

Ved lukketid var Orphazymes amerikanske notering, en såkaldt ADR., steget med 301,5 pct. til 21,00 dollar, men den var tidligere handlet helt op i 77,77 dollar – et plus på næsten 1400 pct.

Til Finans har virksomhedens finansdirektør, Anders Vadholt udtalt, at virksomheden ikke ved, hvad der har forårsaget de vilde udsving. Derfor går selskabet ud fra, der er tale om spekulation.

»Vi er ikke kommet med nogle meddelelser, så vi formoder, at der er tale om spekulation i aktien,« sagde han til mediet i sidste uge.

De vilde kursudsving fortsatte fredag i aktien, der er noteret på fondsbørsen i København.

Kort efter dagens handel blev skudt i gang, lagde aktien ud med at buldre i vejret med 76 pct. Det fik selskabet til at gå ud med en advarsel.

»Virksomheden er ikke bekendt med nogen væsentlig ændring i sine kliniske udviklingsprogrammer, økonomiske forhold eller driftsresultater, der kan forklare sådan kursvolatilitet eller handelsvolumen, der har fundet sted siden 10. juni 2021. Investorer, der køber virksomhedens ADS eller aktier, kan miste en væsentlig del af deres investeringer, hvis prisen på sådanne værdipapirer derefter falder,« lød det fra Orphazyme fredag i sidste uge.

Orphazyme står over for en såkaldt Pdufa-dato. Her skal den amerikanske sundhedsmyndighed – Food& Drug Administration (FDA) ifølge reglerne have afsluttet sin vurdering af en accepteret ansøgning om markedsføringsgodkendelse af et nyt lægemiddel.

For Orphazyme er den dato 17. juni 2021, hvor omdrejningspunktet altså er selskabets mulige guldæg – midlet Arimoclomol – der er tiltænkt behandling af sygdommen Niemann-Pick type C.

Du kan se kursudviklingen i Orphazymes amerikanske notering her, og hvordan den danske Orphazyme-aktiekurs udvikler sig her.

Læs også: Topchef i it-selskab køber aktier for 1 million kroner

Læs også: Danske Bank ser gylden mulighed i bankaktier