Henter kommentarer

Danske Bank ser gylden mulighed i bankaktier


Der gemmer sig en »gylden« mulighed for at føje europæiske bankaktier til porteføljen.

Det mener Danske Banks senior investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen.

»Investorer kan med fordel udnytte de seneste ugers tilbagefald blandt de europæiske banker til at samle op i dem.,« udtaler han.

Det er særligt franske og hollandske bankaktier, som han finder attraktive fremfor sydeuropæiske eller tyske banker, som han ser en større risiko i. På listen over franske og hollandske banker finder man navne som BNP Paribas, Crédit Agricole, ABN Amro og ING.

Læs også: Vil du investere mere som stjerneinvestoren? 3 ting, du kan gøre

»Der er en gylden mulighed for at samle op i noget europæisk bank. Hvis man har penge at investere for, ville jeg lige nu – frem mod august – købe europæiske banker,« udtaler han og fortsætter:

»Jeg kan lide europæiske banker, fordi genåbningen er først ved at slå igennem i europæisk økonomi, og europæiske bankaktier er ikke kørt så meget op som eksempelvis de amerikanske. Det er især fransk og hollandske bank, og især de rene banker i stedet for investeringsbankerne,« udtaler Lars Skovgaard Andersen.

Han ser samtidig en mulighed for, at flere af bankerne vil begynde at udbetale udbytter, hvilket kan få bankaktierne til at stige.

Læs også: Lars Tvede tror på stort råvareboom – historien er ved at gentage sig

Læs også: Danske Bank om to megatrends: Fremtidens vindere på aktiemarkedet skal findes her