Henter kommentarer

Danske Bank om to megatrends: Fremtidens vindere på aktiemarkedet skal findes her


Langsigtede investorer kan med fordel eksponere sig mod visse dele af aktiemarkedet.

»Det drejer sig om aktier inden for de to investeringsstrømninger 'fremtidens virksomhed' og 'fremtidens sundhed'. Det er inden for de områder, at du finder fremtidens vindere på aktiemarkedet,« forklarer Danske Banks investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen.

Læs også: Vil du investere mere som stjerneinvestoren? 3 ting, du kan gøre

»Du kan investere ind i de to megatrends via en ETF, altså en bred aktiefond. Du får høstakken med alle nålene i, men på et tidspunkt er der et eller flere selskaber, der begynder at skille sig ud, og så kan du eksponere dig direkte mod dem. Lige nu gælder det om at komme med på trenden,« udtaler han.

'Fremtidens virksomhed' dækker over selskaber, der bruger ny teknologi til at arbejde smartere. Det omfatter for eksempel automatisering af driften, brug af fysiske og digitale robotter, forklarer Lars Skovgaard Andersen, der mener, at man kan få en god eksponering via eksempelvis ETF'en 'iShares Automation & Robotics'.

Læs også: Lars Tvede tror på stort råvareboom – historien er ved at gentage sig

»Virksomhederne har holdt igen med investeringerne under Coronakrisen, men de er klar nu og vil investere, så de bliver endnu mere attraktive og kampdygtige til fremtiden,« udtaler Lars Skovgaard Andersen og fortsætter:

»Det er der nogle selskaber inden for 'Automation & Robotics', der nyder godt af, og der er allerede nogle af dem, der er begyndt at skille sig ud. Der er dog et flig af vækst i den ETF, som i det nuværende miljø kommer til at hænge bremsen. Derfor gælder det om at have den rigtige tidshorisont,« påpeger Lars Skovgaard Andersen.

Læs også: 3 mulige vinder-aktier til 2021

Den anden megatrend, hvor investorer kan tillade sig at være investeret med en længere tidshorisont, er fremtidens sundhed. Vi taler om eksempelvis om selskaber, der bruger kunstig intelligens til at gøre os sundere eller til at gøre vores sundhedsvæsen mere effektivt, eller som bruger ny teknologi til at udvikle ny medicin.

»Det bygger på den tese, at vi bliver flere ældre, at vi lever længere, og at vi øger vores udgifter til sundhedssystemet. Hvis du som selskab kan være med til at sænke de omkostninger, så er der mange penge at tjene. Vinderne i fremtiden vil være dem, der ligger i krydsfeltet imellem sundhed og it,« udtaler han.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

»Vi er dog i et cyklisk miljø lige nu, hvor sundhed ikke performer særlig godt. Du bør derfor ikke købe den slags aktier og forvente at tjene penge i morgen. Det handler om at se 5-10 år ud i fremtiden, så i stedet for at vælge én eller to sundhedsaktier, foretrækker jeg en bred eksponering via eksempelvis 'iShares Healthcare Innovation'-ETF'en,« forklarer han.

Forskellen på de to temaer er ifølge Lars Skovgaard Andersen, at fremtidens virksomhed er et område, som allerede er ved at udfolde sig, mens fremtidens sundhed er noget, hvor du som investorer bør være mere langsigtet.

»Men hvis jeg skal pege på, hvor vi finder fremtidens vindere på aktiemarkedet, så er det det sidste tema, for den pulje, som vi bruger på sundhed, er så enorm, at hvis du som selskab kan tappe ind i det, så vil du kunne tjene rigtig, rigtig mange penge,« udtaler han.

Læs også: Storbanker går all in på grønne aktier

Læs også: Dansk value-investor har spottet 2 mulige aktieguldfugle