Henter kommentarer

Ekspert: Det bør du gøre med dine SAS-aktier


 

Hvis du sidder med SAS-aktier på hånden, så bør du overveje at sælge dem.

Sådan er den klare melding fra Michael Friis, aktiechef i HC Andersen Capital, i onsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen også på B.T.

SAS har nemlig fremlagt en storstilet redningsplan tirsdag, der i korte træk går ud på, at selskabet skal afnoteres fra børsen i 2024 og fremover kun have fire ejere.

I den manøvre bliver de nuværende ejere, alle SAS' aktionærer, efterladt med ingenting. 

Aktierne bliver således 0 kr. værd ved afnoteringen, og derfor bør man som investor  overveje at trykke på salgsknappen nu, mener Michael Friis:

»Der er ingen grund til at sidde med SAS-aktien indtil næste år. Hvis man har gevinster i år, kan man lige så godt modregne den og få noget skatterabat her.«

Skatterabatten drejer sig om, at man som dansk investor betaler 27 pct. skat af sine aktiegevinster indtil 58.900 kr. i 2023 og 42 pct. skat af gevinster over det beløb.

I det regnestykke trækker man dog sine aktietab fra sine aktiegevinster.

Et eksempel kan være, at man har tjent 60.000 kr. på sine aktier i 2023, men at man samtidig kommer ud af sine SAS-aktier med et tab på 5.000 kr.

Det vil betyde, at man skal betale skat af 55.000 kr., hvilket i sig selv udløser en lavere skatteregning. I dette konkrete tilfælde kommer man desuden under grænsen på 58.900 kr. og slipper dermed med den lavere skattesats på 27 pct. på hele gevinsten.

SAS har siden 2022 været under konkursbestyttelse i USA, og det har længe stået klart, at selskabet skulle finde penge på den ene eller anden måde for at overleve. Derfor har en lang række aktieeksperter advaret om, at selskabets aktier bliver værdiløse.

De fremtidige ejere af SAS bliver den danske stat sammen med Air France-KLM, rigmanden Henrik Lind og kapitalfonden Castlelake.

Du kan blive klogere på SAS og øvrige nyheder på aktiemarkedet ved at lytte til hele afsnittet af Millionærklubben her:

Læs også: Så mange milliarder har SAS-redning kostet den danske stat

Læs også: Ejer du disse aktier? Så bør du overveje at sælge inden årsskiftet