Henter kommentarer

Ekspert om at købe aktier nu: Derfor kigger jeg ikke efter bunden

Foto: Madaree TOHLALA
Vis mere

Det bliver ikke flad sejlads de næste 6-12 måneder.

Det vurderer temaspecialist Morten Springborg fra investeringsforeningen C Worldwide om udsigterne, hvis man begiver sig ud på aktiemarkederne i disse uger. Det fortæller han i torsdagens udgave af Millionærklubben.

Aktiemarkederne har igennem de seneste uger oplevet brutale fald på grund af den livsfarlige virus, COVID-19. Virusudbruddet, der begyndte i kinesiske Wuhan, har betydet at hele samfund er blevet lukket ned for at begrænse smitten. Der er samtidig ingen udsigt til, at udbruddet er overstået i Europa eller USA.

Alligevel er der mange mennesker, der er begyndt at tale om at købe faldet, bemærker Morten Springborg.

»Jeg synes også, at der er mange kvalitetsselskaber, der har fået læsterlige tæsk. Og dem kan man måske godt begynde at kigge lidt på,« udtaler han.

Kvalitetsselskaber koster typisk rigtig, rigtig mange penge. Derfor skal man også udnytte disse lejligheder, hvor kvalitet kommer på udsalg, til at købe op. Det er i hvert fald min grundholdning, forklarer Morten Springborg.

»Jeg ville ikke bruge så meget tid på at vurdere, om markedet har nået bunden eller ikke nået bunden, hvis man ellers er overbevidst om, at det enkelte selskab vil gøre det godt på en tidshorisont på 3-5 år,« udtaler Morten Springborg.

Han advarer dog om, at markedet bliver ekstremt volatilt de næste mange måneder.

Læs også: Chefstrateg: Derfor er det en god idé at være fuldt investeret

Læs også: Rystende jobtal fra USA