Henter kommentarer

Chefstrateg: Derfor er det en god idé at være fuldt investeret

Her ses børsmæglere på New York Stock Exchange.
Her ses børsmæglere på New York Stock Exchange. Foto: LUCAS JACKSON
Vis mere

Skal jeg bare sælge alt? Det spørgsmål har flere investorer nok stillet sig selv i løbet af de seneste ugers brutale fald på aktiemarkedet. Det er sket i takt med, at den dødbringende coronavirus har ført til nedlukninger af samfund over hele verden.

Men der er en grund til at blive i markedet, forklarer Nordeas chefstrateg, Andreas Østerheden.

Tirsdag steg de globale aktiemarkeder nemlig massivt efter at være faldet mere eller mindre konstant siden slutningen af februar.

»Jeg frygter, at man som investor får solgt ud på frygt. Man skal have en meget klar strategi for, hvordan man kommer ind igen, for afkast kommer i hop. Bare se på tirsdag. Der fik vi 8 procents stigning på globale aktier. Det er et års afkast. Det er helt uhørt, og det er der ingen, der kan time. Derfor skal man sørge for at være eksponeret, hvis man investerer,« forklarer chefstrateg Andreas Østerheden.

Tirsdagens optur skal dog ikke ses som et vendepunkt. Der er nemlig ikke noget, der tyder på, at vi har nået bunden, påpeger chefstrategen. Han har tidligere vurderet, at det blive værre, inden det vender.

Hvad får dig til at tro, at det kan blive værre, før det bliver bedre?

»Når man ser på, hvordan bearmarkeder fungerer, så er det ikke usædvanligt, at vi ser et bearmarked-rally, altså hvor vi kører 10-15 pct op, før det falder igen. Vi ved ikke, hvornår vi rammer bunden, men vi kan godt se for os, at det bliver værre de kommende uger, fordi der kommer en lind nyhedsstrøm om nye smittetilfælde, og så vi får nye makrotal for, hvordan udbruddet har ramt,« udtaler Andreas Østerheden.

»De risici skal man selvfølgelig balancere op mod regeringernes og centralbankernes rekordstore og hurtige hjælpepakker, hvorfor vi også Forholder os neutrale i vores allokering af aktier mod obligationer. «

Han fremhæver, at vi torsdag får nye tal for ugentlige dagpengesøgende. Her vil fokus være på, hvor mange nye amerikanere, der har stillet sig i køen.

»Vi har jo meget få indikationer - udover fra Kina - på, hvordan det rammer økonomien. Det tror jeg vil få investorernes opmærksomhed,« udtaler Andreas Østerheden.

Læs også: 'Derfor ville jeg ikke gå så meget op i, hvornår vi har ramt bunden'

Læs også: Dr. Doom: Det her er værre end Finanskrisen og Den store Depression