Henter kommentarer

Elon Musk bag vild afstemning - lover at følge resultatet


 
I videoen ovenfor kan du se mere om Nasdaq-indekset
Vis mere

»Skal jeg sælge 10 pct. af mine Tesla-aktier?«

Det spørgsmål har Tesla-topchefen for den amerikanske elbilproducent Elon Musk stillet på Twitter. Det skete i en afstemning blandt sine godt 62,8 mio. følgere på det sociale medie.

Det sker med afsæt i et politisk forslag i USA om en såkaldt milliardærskat, der går på, at personer med aktiver på mere end 1 mia. dollar - svarende til 6,5 mia. kr. - beskattes ekstra. Forslaget omfatter også personer med en indkomst på mere end 100 mio. dollar - svarende til 650 mio. kr. om året.

Elon Musk har ifølge nyhedsbureauet Reuters 170,5 mio. Tesla-aktier pr. 30. juni, og baseret på Tesla-aktiens lukkekurs fredag, svarer 10 pct. af hans position til 135 mia. kr.

»Jeg vil følge resultatet af denne afstemning, uanset hvordan det ender.,« tilføjer han.

»Note, jeg får ingen løn eller bonus noget sted fra. Jeg har kun aktier, og den eneste måde for mig at betale skat på er ved at sælge aktier,« skriver han i en bemærkning til sin afstemning.

Af de 3,5 mio. følgere, der indtil videre har svaret i afstemningen, er der flertal for, at han skal sælge ud af sine Tesla-aktier. Det mener et flertal på 57,9 pct., mens 42,1 pct. svarer nej til spørgsmålet.

Læs også: Nyhed skaber uro blandt vaccineproducenter: Konkurrent falder over 16 pct.

Læs også: Kommentar: Pas altid på de finansielle købmænds salgssnak - det er de grønne aktier et godt bevis på