Henter kommentarer

En skidt dag for Tesla giver Musk et tab på 93 milliarder kroner


 

Med en markedsværdi på omkring 4200 mia. kr. er det matematisk logik, at selv små ændringer i Teslas aktiekurs giver store udsving selskabets værdi i kroner og øre. Men når Tesla, som i går, tager et større dyk på 8,6 pct., så vækker det trods alt opsigt.

Elon Musk, der fortsat er hovedaktionær i selskabet, betød gårsdagens nedtur, at han må se sin formue skrumpe med 15 mia. dollar svarende til 93 mia .kr. Det skriver Bloomberg.

Teslas deroute er det største endagsfald siden september sidste år. Nedturen blev muligvis forstærket af Elon Musk selv, der i weekenden skrev på Twitter, at prisen på kryptovalutaen bitcoin synes at være for høj. Mandagens store fald i bitcoin tilskrives af flere iagttagere Elon Musks melding, og Tesla selv har for nyligt købt bitcoin for 9 mia. kr.

Over det seneste år er bitcoin steget 400 pct. og Tesla-aktier er steget 300 pct.

I løbet af januar fortsatte Tesla stigningerne fra 2020, hvilket en overgang gjorde Elon Musk til klodens rigeste person. Den seneste nedtur i Tesla har stort set udraderet indeværende års stigninger, og således er Jeff Bezo med sin aktiepost i Amazon igen verdens rigeste menneske.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for en række elbilselskaber. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Læs også: Danske Bank melder om aktie i betalingsstandsning ... men det var bare en fejl

Læs også: Danske Nikolaj får udbetalt løn i bitcoins