Henter kommentarer

Danske Bank melder om aktie i betalingsstandsning ... men det var bare en fejl


 

En række private investorer, der modtager markedsopdateringer fra Danske Bank, fik i sidste uge en trist nyhed:

»Vi kan oplyse dig om, at vores udenlandske bankforbindelser meddeler, at selskabet er trådt i betalingsstandsning med henblik på rekonstruktion (amerikansk chapter 11),« skrev Danske Bank.

Af overskriften på meldingen fremgår det, at det omtalte selskab, der er på vej til at krakke, er internetselskabet Sea Limited. Selskabet er ellers vokset med raketfart i de seneste år og har akkurat leveret det første årlige overskud. Det er nemlig slet ikke Sea Limited, der er i problemer.

Til gengæld har det norske borerigselskab Sea Drill den 10. februar søgt om netop den chapter 11 betalingsstandsning, som Danske Bank skriver om.

Euroinvestor er i kontakt med Danske Bank, som er ved at undersøge sagens forløb nærmere.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for nogle af verdens største tech-aktier. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Navneforvirringen har givet anledning til måbende spørgsmål blandt Euroinvestors lyttere og brugere af Millionærklubben. Flere har bemærket fejlen fra storbankens side og den kendte tech-investor Mads Christiansen, der længe har været investeret i Sea Limited har fået flere henvendelser fra lyttere, der undrer sig over, at kursraketten Sea Limited pludselig skulle være havnet i så store økonomiske problemer, at selskaber har sagt om chapter 11, der er en del af den amerikanske lovgivning på konkursområdet.

Sea Drill er den norske pendant til Maersk Drilling og selskabet har i årevis døjet med stor gæld. Det er ikke første gang, at Sea Drill ansøger om chapter 11, der beskytter virksomheden mod krav fra kreditorer, så driften kan fortsætte indtil, der er fundet en mere holdbar løsning.

Sea Limited opererer inden for flere grene af internetservices herunder computerspil (gaming), e-handel og finansielle services.

Læs også: Lille dansk rum-aktie har tændt løfteraketten i 2021

Læs også: Chefstrateg: Danske investorer bør bekymre sig om mulig overophedning i USA