Henter kommentarer

Lille dansk rum-aktie har tændt løfteraketten i 2021


Aktien i den mindre danske virksomhed Rovsing med hovedsæde i Skovlunde, har siden årsskiftet været på noget af et kursridt.

Helt præcis er aktien steget 155,51 pct. siden årsskiftet. Dermed er aktien den danske aktie, der har klaret sig allerbedst i år.

Så sent som mandag kunne virksomheden præsentere regnskab for første halvår af virksomhedens regnskabsår. Rovsings omsætning er steget 32 pct. mod 9,4 mio kr. i 2020 til 12,4 mio. kr. i 2021. Virksomhedens driftsresultat, EBITDA, er forbedret med 2,8 mio. kr. fra -1,8 mio. kr. til 1 mio. kr.

I løbet af mandagen er aktien steget mere end 15 pct., men hvad den store kursstigning de seneste uger ellers skyldes, står en anelse uklart. I hvert fald hvis man spørger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

»I løbet af de seneste måneder, har der ikke været nye meddelelser fra selskabet om store ordrer, der er intet om, at der er blevet fundet guld på Mars. I dette tilfælde må udtrykket »intet godt er godt nyt« gælde,« siger han til Euroinvestor.

Når Per Hansen nævner Mars, er det fordi, Rovsing udvikler udstyr til satellitter, og så sent som i sidste uge landede NASA's robot Perseverance på den røde planet for at lede efter liv.

»Mars-landingen kan godt have fået nogen investorer til at kigge mod space-området,« vurderer han.

Aktien i Rovsing får hurtigt investeringsøkonomens tanker til at lede hen mod virksomhedens konkurrent Gomspace. Ligesom Rovsing, var Gomspaces aktiekurs en del højere for et par år tilbage.

»Tilbage i 2017 red Rovsing med på bølgen af Gomspace. Forventningerne var store, og man mente, satellitter var det nye,« siger han og fortsætter:

»Nu stiger Gomspace en smule, og så kan det være, Rovsing igen hængter sig på.«

Men ellers er det først og fremmest likviditet, altså penge, der har fået aktien til at løbe løbsk, mener Per Hansen.

»Der er mange penge i markedet. Det er også derfor, mange amerikanske aktier, der uden at have en basal forudsætning for det, er steget,« siger han.

Læs også: Så meget er renten på realkreditlån steget i år

Læs også: Kapitalforvalter venter comeback til udbytteaktier