Henter kommentarer

Endnu en storbank sænker indlånsrenten for private


Nu bliver det dyrere at være kunder i Jyske Bank.

Banken ændrer rentesatsen på indlån fra -0,60 pct. til -0,70 pct. for »beløb over friholdelsesgrænsen«.

I samme omgang sænker banken også indlånsrenten på Pengemarkedskonti til private kunder ved at regulere marginalen med 0,10 procentpoint.

Ændringerne træder i kraft den 25. oktober 2021 og »gælder også for de konti, hvor der skal betales negativ rente af alt indlån,« skriver banken og tilføjer, at den nye rentesats skyldes, at Nationalbanken nedsatte indlånsrenten tilbage i starten af oktober til -0,60 pct. fra tidligere -0,50 pct.

Læs også: Nationalbanken sænker indlånsrenten - nu er den endnu mere negativ

Tidligere på ugen indførte Nordea præcis samme rentesats for deres kunder.

»Det kan umiddelbart virke ulogisk, at man skal betale for at have penge stående på en konto, men det er konsekvensen af det historisk lave renteniveau, som har præget den danske økonomi i mange år,« lød det fra Nordea i den forbindelse.

I 2019 introducerede Jyske Bank som det første pengeinstitut i landet negative renter for deres privatkunder. Siden da har langt størstedelen af landets banker fulgt trop.

Den negative rente lyder typisk på -0,60 pct. Det betyder, at man for hver 100.000 kr. årligt skal betale 600 kr. for at have pengene stående på sin NemKonto.

Læs også: ​Nordea lander nettooverskud på 1 milliard euro

Læs også: Elon Musk har kurs mod at blive verdens første billionær