Henter kommentarer

Europæiske aktier klædt i rødt efter uro i Mellemøsten - disse aktier stiger og falder mest


De europæiske aktiemarkeder er klædt i rødt denne fredag morgen, efter nyheden om et israelsk angreb på Iran har fundet sted natten til fredag. Det kan du læse mere om her

Således falder det brede europæiske indeks Stoxx 600 med knap 0,7 pct. ved fredagens børsåbning. 

Nedturen er ganske bredt funderet. Således falder det franske FTSE 100-indeks med 0,5 pct. kort efter børsåbning mens det ledende tyske DAX-indeks falder med 0,9 pct. De svenske aktier i Stockholms ledende indeks falder med 1,2 pct. mens det danske C25-indeks åbner dagen med et fald på knap 0,3 pct. 

Kigger man på, hvilke aktier der stiger mest i Europa er det en dansk aktie der løber med opmærksomheden. Det danske bryggeri Royal Unibrew lægger sig nemlig klart i toppen af det europæiske Stoxx 600-indeks med en stigning på 14 pct. Det kan du læse mere om her

Derudover er der fremgang til franske Sodexo, der stiger med 6,2 pct. kort efter børsåbning og L'Oreal, der stiger med omkring 5 pct. 

I den anden ende af indekset finder vi norske Orkla som falder med lige omkring 8 pct. Dette skyldes dog at det er X-dag i aktien, hvilket vil sige at aktien handler uden ret til et kommende udbytte. 

Også svenske Volvo lægger sig mod bunden af det europæiske indeks. Aktien falder med 4,3 pct. efter omtrent en halv times børshandel.