Henter kommentarer

Få danskere har aktier i denne verdensdel – det er en fejl, mener Lau Svenssen


Asiatiske aktier kan roligt fylde omkring 20 pct. af en portefølje.

Det mener Lau Svenssen, der er fast porteføljeforvalter i Euroinvestors podcast Millionærklubben.

Hans vurdering kommer i kølvandet på en undersøgelse fra den store handelsplatform eToro. Undersøgelsen viser, at blot hver tiende danske investor har kinesiske aktier, og endnu færre har japanske aktier.

Læs også: Lau Svenssen om dansk folkeaktie: Jeg begriber ikke, at danskerne er så optaget af den

Af den grund kan danskerne med fordel overveje, om de skal købe flere asiatiske aktier, mener eToros danske markedsanalytiker, Jakob Westh Christensen. Han mener, at danskerne har en »overraskende lille« eksponering mod Asien generelt.

Lau Svenssen erklærer sig enig i den udlægning, og han mener, at Asien vil buldre frem på lang sigt. Med den vækst in mente, mener Svenssen, at asiatiske aktier roligt kan fylde de omtalte 20 pct. i en portefølje.

Jakob Westh Christensen vurderer lidt anderledes, at man som investor bør kigge på det globale børsmarked og se, hvor stor en andel asiatiske aktier udgør der. Den andel kan man så lægge sig op af, lyder det.

Læs også: Kendt medicinalaktie er sønderbombet – nu overvejer forvalter at købe op

Det er især investeringsforeninger, der i Lau Svenssens øjne er attraktive, når man investerer i Asien. På den måde investerer man i flere selskaber på én gang, hvilket minimerer ens risiko.

Kigger man på kursudviklingen, så har asiatiske aktier ikke altid været gode ved porteføljen.

MSCIs Asien-indeks, der dækker store asiatiske virksomheder, har klaret sig dårligere end verdensmarkedet i både år 2022, 2021, 2019 og 2018.

Japanske aktier er dog kommet flyvende fra start i år 2023, og det brede Nikkei-indeks er oppe med knap 20 pct. i år. Opturen skyldes blandt andet, at landet endelig har sparket gang i økonomien. Det kan du læse mere om her.

Læs også: 5 spændende aktier, som dansk investor satser på

Læs også: 'Utrolig usædvanligt': Den svenske krone i historisk lav kurs